◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

PUCIȘTII CU EPOLEȚI RECIDIVEAZĂ ÎNTRU ALE MINCIUNII

Fără doar și poate, atunci când l-au numit pe Mihai Eminescu ,,sursa noastră de identitate’’, membrii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, nu s-au gândit că va veni o vreme când vorbele sale necruțătoare vor dobândi o dureroasă actualitate pentru breasla noastră. Scria, astfel, gazetarul Mihai Eminescu, despre niște triste umbre ale timpului său și, din păcate, vedem acum că nu numai despre ei: ,,Dacă sunt bărbați, atunci vorbească-ne fățiș, privească-ne în ochi, arate-se vrednici de a sta de vorbă cu noi, iar nu să caute a se furișa pe poteci ascunse pe care niciodată nu-i vom putea urma.”

Mă refer la murdarele manevre ale unor gazetari cu epoleți care vor cu orice preț – dar, oare, chiar cu orice preț?! – să confiște Uniunea Națională a Ziariștilor Profesioniști, singura uniune de creatori a breslei noastre. Ceea ce parțial le-a și reușit, de vreme ce săptămâna trecută au ținut o așa zisă Adunare Generală în care și-au împărțit ciolanul. După cum era și de așteptat, reacția membrilor uniunii care nu au acceptat să se supună dictaturii militarizate nu a întârziat să apară. Astfel, pe 31 august, ca urmare a acțiunii intentate în justiție de către președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan – pe care triumviratul militarizat compus din colonelul Adrian Fulea, coloneii în rezervă Ion Petrescu și Benone Neagoe l-a constrâns să se autosuspende din funcție! Judecătoria sectorului 1 a dispus suspendarea efectelor Deciziei nr 1/10.8.2007, sub aspectul suspendării din calitatea de președinte al UZPR a reclamantului (Doru Dinu Glăvan n.n.), până la soluționarea acțiunii pe fond.

Numai că, pentru trioul insurgent care a acaparat în mod imoral și ilegal conducerea UZPR, această Ordonanță prezidențială nu contează cât negru sub unghie și, chiar dacă, între timp, în urma intervenției salutare a șefului STS, generalul maior inginer Ionel Sorinel Vasilca, colonelul Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al instituției, s-a retras din auto-consacrata conducere a uniunii. De retras s-a retras, dar nu înainte de a-i fi predat funcția și năravurile colonelului ® Benone Neagoe.

Iar dacă până acum de pe adresa ,,secretariat.uzpr@yahoo.com’’, ca și de la alte adrese, au plecat, cu predilecție spre anumite adrese de poștă electronică mesaje de amenințare, redactate în stil Adrian Fulea, prin care destinatarii lor trebuiau convinși, de fapt obligați, să își bage mințile în cap și să accepte dictatura militară, mai nou, această sordidă treabă și-a asumat-o numitul Benone Neagoe. Iată cum arată modelul unui asemenea otrăvit mesaj: „Guvernul cere Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București adoptarea măsurilor ce se impun în cazul Doru Dinu Glăvan’’. După care urmează această amenințare grobiană: „Cei care girează ilegalitățile la UZPR trebuie să-și pregătească pixurile pentru declarații la Procuratură. NUMĂRĂTOAREA INVERSĂ A ÎNCEPUT!!!”

Motiv pentru care am căutat să aflu cum este posibil ca în România, stat de drept și stat membru al NATO, puterea executivă să ceară magistraților ,,adoptarea măsurilor ce se impun’’ împotriva unui cetățean al României în anul 2017? Fie și dacă acesta se numește Doru Dinu Glăvan, adică persoana pe care insurgenții cu epoleți o socotesc a le fi irevocabilul lor dușman. Răspunsul l-am aflat într-un document emis de către Secretariatul General al Guvernului prin care, referitor la posibilele fapte de natură penală de care este acuzat, de către triumvirii militarizați, Doru Dinu Glăvan, petenților li se comunică, sub semnătura domnului Dragoș Condrea: ,,Materialul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București în vederea măsurilor ce se impun’’.

Și, cu asta, basta! Nici vorbă, despre luarea măsurilor ce se impun și, cu atât mai puțin, despre Doru Dinu Glăvan! Reiese de aici un singur lucru în afara oricărei îndoieli și anume că emitentul mesajului, Benone Neagoe, a mințit foarte grav și, mai mult, și-a permis să implice într-o asemenea abjectă minciună autoritatea Puterii Executive a statului de drept. De aceea, ieri, într-un articol difuzat în spațiul public, am cerut ca Secretariatul General al Guvernului să se pronunțe asupra acestei ordinare minciuni și manipulări. Până acum, nu am primit răspuns, dar aștept cu sinceră încredere ca el să fie dat și să fie făcut public.

Poate că aș fi oprit discuția aici dacă, azi, nu aș fi descoperit că, departe de a fi o întâmplare izolată, denaturarea grobiană a adevărului și folosirea unei asemenea crase minciuni împotriva celor care nu acceptă să predea UZPR comandoului militar este – de-acum o practică a puciștilor. În concret, printr-o adresă adresată domnului profesor universitar doctor Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice din București – unde urmează să se țină, vineri 8 septembrie, Adunarea Generală Extraordinară a UZPR – auto-proclamatul președinte executiv al pretinsei UZPR, Ion Petrescu, după ce folosește calificative calomniatoare la adresa celor care se vor reuni peste două zile, revine cu minciuna lansată de Benone Neagoe: „Vă mai informez că Guvernul a cerut Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București adoptarea măsurilor ce se impun în cazul Doru Dinu Glăvan’’.

Orice comentariu mi se pare de prisos. De aceea, fiind pe deplin convins că această nouă și josnică manipulare nu a ajuns, încă, să fie cunoscută la nivelul Guvernului României, mai precis a Secretariatului General al Guvernului, revin aici, cu rugămintea de a primi un răspuns precis și clar. Întrebarea fiind următoarea: cele scrise și puse în circulație în spațiul public, mai întâi de către Benone Neagoe și, după aceea, de către Ion Petrescu reprezintă punctul de vedere al Secretariatului General al Guvernului sau cele comunicate în documentul semnat și parafat de către domnul director Dragoș Condrea?

Un răspuns clar și precis fiind singura soluție pentru a tăia nodul gordian în această atât de urâtă poveste!

Șerban CIONOFF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *