◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Puciștii din UZPR și morișca abuzului de drept

Ieri, Judecătoria sectorului 1 din București urma să se pronunțe asupra cererii formulate de autoproclamatul Consiliu Director al UZPR pentru ai se recunoaște calitatea de reprezentant al uniunii de creație a breslei noastre. Dar, pentru a doua oară, instanța a amânat soluția, noul termen fixat fiind 2 noiembrie. Până la ora la care scriu aceste rânduri, nu a fost publicată motivarea, dar înclin să cred că un foarte probabil argument îl reprezintă lipsa dovezilor care să convingă onorata instanță că aceștia sunt adevărații reprezentanți ai uniunii noastre. Mă refer, la echipajul de comando, încropit la pretinsa Adunare Generală din 2 septembrie din ordinul puciștilor cu epoleți, aceiași cu cei care, cu câteva luni în urmă, l-au constrâns pe Doru Dinu Glăvan, președintele statutar ales al UZPR, să se autosuspende din funcție și să predea uzurpatorilor ștampila și cheile sediului din Bulevardul Magheru. Numai că, în ședința publică din 28 septembrie, Judecătoria sectorului 1 a admis ,,cererea petentei Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, prin Doru Dinu Glăvan’’, și a dispus înregistrarea modificărilor la Registrul Special aflat la grefa acestei judecătorii. Este vorba despre organele de conducere al UZPR statutar alese la Adunarea Generală din 8 septembrie care l-a reconfirmat pe Doru Dinu Glăvan ca președinte al uniunii. Totodată, Judecătoria sectorului 1 a dispus respingerea ,,ca inadmisibilă’’ a cererii de intervenție formulată de auto-proclamatul Consiliu Director emanat în urma puciului cu epoleți.

Nu am calitatea și cu atât mai puțin intenția de a cere distinșilor jurați să ia în considerare această soluție, dar, ca fiecare cetățean pentru care supremația legii și al legalității este o axiomă pentru viața colectivității, nu pot să nu atrag, cu toată seriozitatea atenția asupra faptului că sediul UZPR continuă să fie ocupat în mod abuziv de către acest grupuscul veleitar. Cu toate acestea, în asemenea condiții cu totul neprielnice, adevărata conducere a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România își îndeplinește misiunea cu care a fost investită. Asta în vreme ce pseudo-conducerea uniunii este ocupată, prin trompetele sale ruginite, cu denigrarea acelor ziariști- deloc puțini, personalități reprezentative ale presei scrise și audiovizuale- care au refuzat, refuză și vor refuza pact cu diavolul.

Vrem sau nu vrem, asta este situația! Și totuși, în pofida mesajelor otrăvite și mincinoase lansate de propagandiștii clanului cupid, la pachet cu sforăitoarele promisiuni fără șanse de realizare, tot mai mulți confrați se adresează conducerii statutar alese a UZPR. Unii, pentru li se întocmi dosarele de atestare pentru a deveni membri ai uniunii, în vreme ce alții, pensionari, pentru a perfecta documentele necesare primirii indemnizației prevăzută de Legea 83/2016. Din păcate, deocamdată, adevărata conducere a uniunii nu poate face mai mult decât să ia act de aceste probleme, așa după cum – tot deocamdată, sper!- se așteaptă decizia cu caracter definitiv și irevocabil a justiției în baza căreia să reintre în sediul abuziv ocupat de către gruparea fracționistă. Am scris ,,deocamdată’’ și vreau să cred că va există, cât mai curând, un punct terminus al acestei revoltătoare sarabande de tertipuri și stratageme mincinoase care nu se pot numai decât ,, morișca abuzului de drept’’!

S-ar putea ridica, desigur, întrebarea: de ce, din moment ce există soluția dată de Judecătoria Sectorului 1, conducerea statutară și legal recunoscută a UZPR nu a solicitat autorităților abilitate să se procedeze la evacuarea puciștilor din sediul pe care îl țin mai mult sub cheie și după zăbrele? Atât la propriu cât și la figurat! Foarte simplu, pentru că, până nu va exista o sentință definitivă și irevocabilă, conducerea UZPR nu dorește să se recurgă la măsuri de forță și nici să facă gesturi sau declarații care ar putea fi răstălmăcite, de către puciști și zvonacii lor,ca tentative de pune presiune pe justiție.

Acestea fiind spuse și scrise, nu aș putea pune punct înainte de a insera o idee, dureros de adevărată, care revine cu o semnificativă frecvență în discuțiile publice privind intolerabila situație impusă și întreținută de către clica destabilizatoare:,,Justiția se află, acum, un extrem de important examen în fața noastră, a celor care încă mai credem în statul de drept și în supremația legii.’’ Idee pe care o argumentau astfel:,,De felul în care vor fi stopate și sancționate, potrivit legilor statului de drept, acțiunile ale unor indivizi fără scrupule, care nu doresc decât dezbinarea și înregimentarea celei de a patra putere în stat, va depinde, într-o mare măsură, și nivelul încrederii publice în actul de justiție!’’

Acesta este mesajul transmis de cei care ne respectă și au încredere în breasla noastră, a ziariștilor, și nu văd ce altceva ar mai putea fi adăugat!

Șerban Cionoff, Jurnalul Național

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *