default-logo

4 LUCRURI DE CARE SA TII CONT INAINTEA UNUI INTERVIU

Adaugat pe 22 Feb 2017
De :
Comentarii oprite

Daca stii de dinainte la ce sa te astepti si cum sa te pregatesti, teama de interviu se va diminua semnificativ.

Gasirea locului de munca potrivit nu a fost niciodata o sarcina usoara. Indiferent de tipul de job pe care ti-l doresti, vei fi nevoit sa mergi la interviuri.

Din cauza faptului ca trebuie sa faci o impresie cat mai buna si pentru ca totusi, nimeni nu iti poate garanta succesul, interviurile devin cel mai stresant lucru de facut atunci cand trebuie sa te angajezi.

Atunci cand iti doresti cu ardoare un nou loc de munca, adesea faci un maraton al interviurilor, in speranta ca macar o companie te va contacta. Pentru ca stresul premergator sa fie unul cat mai mic, este important sa te pregatesti din timp pentru fiecare interviu, astfel incat sa faci o impresie cat mai buna.

Iata cateva lucruri de care sa tii cont:

Angajatorilor nu li se vor intipari in minte momentele tale de ezitare

Daca pentru tine este singurul interviu in ziua respectiva, pentru angajator, tu esti doar unul dintre candidatii care aplica pentru job in acea zi. Asadar, nu te concentra prea mult pe propria persoana si nu pune o presiune prea mare pe tine insuti.

Chiar daca stranuti sau ai o criza de tuse, angajatorul nu isi va mai aminti acest lucru la sfarsitul zilei sau peste cateva zile. Relaxeaza-te, astfel incat limbajul corporal sa nu il inhibe pe celalalt, ci sa ajute procesul de comunicare.

Este important sa accesezi siteul companiei

Nu pleca la drum fara sa fii informat. Trebuie sa cunosti detaliile legate de compania la care urmeaza sa aplici, sa citesti misiunea si viziunea acesteia si ultimele activitati pe care aceasta le-a desfasurat sau in care a fost implicata.

De ce ai vrea sa faci parte dintr-o companie despre care nu stii nimic? Lipsa de informatii se va vedea imediat pe parcursul interviului.

Informeaza-te despre specificul postului pentru care aplici

Inainte de a merge la un interviu, informeaza-te cat mai bine despre postul pe care iti doresti sa il obtii. Citeste descrierea jobului, iar daca ceva ti se pare vag, ar trebui sa ceri detalii pe parcursul interviului.

In felul acesta, angajatorul va aprecia faptul ca te intereseaza cu adevarat postul respectiv, iar tu vei stii mai bine pentru ce aplici.

Nu uita ca si angajatorii au temerile lor

Orice persoana aflata de cealalta parte a mesei este constienta ca pentru oricine se afla in cautarea unui loc de munca, optiunile sunt multiple.

Exista locuri de munca mai bine platite, companii mai cunoscute si care pun la dispozitie un mediu de lucru mai bun decat cea pentru care lucreaza. Asadar, orice angajator va incerca sa te determine sa accepti oferta, daca te incadrezi in profilul dorit de companie.

sanatatesistaredebine.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare