default-logo

Iulian Ciobanu s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Rio

iulianFelicitari, Iulian Ciobanu! Iulian s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Rio (care vor avea loc in septembrie), facand parte din echipa canadiană de boccia. Un articol din ziarul Metro: http://journalmetro.com/…/la-boccia-mene-un-laurentien-a-r…/
Și o declarație a lui Iulian Ciobanu pentru Accent Montreal in 2015: „Am început să practic acest sport din vara anului 2014, din simplă curiozitate, însă fiind observat de antrenorul echipei naționale am fost încurajat să mă antrenez cu ei în timpul liber. La recomandarea unui atlet, am fost contactat de responsabilul pentru programul echipei Quebecului și mi s-a propus să particip la o evaluare. În urma acestei evaluări, am fost selecționat să reprezint Quebecul la campionatul Canadei de boccia. Până la campionatul Canadei am mai participat la o competiție națională unde am luat o medalie de bronz la proba individuală și una de aur pe echipe. La o altă competiție provincială am luat o altă medalie de argint la proba individuală. În urma rezultatelor obținute la campionatul Canadei, unde am luat medalia de bronz, am fost selecționat ca atlet de performanță în echipa națională de boccia a Canadei.”

Boccia este un sport de țintă pe care îl practică persoanele cu handicap fizic și care se aseamănă cu jocul ”pétanque”. Este un joc paralimpic din 1984.

Accent Montreal

Despre Autor

Articole asemanatoare