default-logo

60 de soldați sirieni, trimiși să atace ISIS, au fost uciși din greșeală de coaliția internațională

60-de-soldati-sirieni-trimisi-sa-atace-isis-au-fost-ucisi-din-greseala-de-coalitia-internationala-202110Situația dintre ruşi şi americani escaladează din cauza ultimelor evenimente din Siria. Comandamentul general al armatei siriene a acuzat coaliţia internaţională condusă de Statele Unite că ar fi bombardat o poziţie a trupelor regimului de la Damasc. Şi de la Washington au venit noi precizări în acest context. Statele Unite au transmis regrete pentru pierderile de vieți cauzate de atacul din Siria, informează B1 TV.

Acuzaţii dure la adresa Statelor Unite vin din Siria. Comandamentul general al armatei siriene a acuzat coaliţia internaţională condusă de americani că ar fi bombardat o poziţie a trupelor regimului de la Damasc. Rusia a anunţat 62 de morţi şi aproximativ 100 de răniţi în rândul trupelor siriene, ca urmare a patru atacuri aeriene ale coaliţiei, lansate din Irak.

Dacă a fost vorba de o greşeală, aceasta constituie o dovadă a refuzului Statelor Unite de a-şi coordona cu Rusia acţiunile în Siria, acuză guvernul de la Moscova. De altfel, Rusia a convocat o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU dedicată acestui incident. Problema este că atât SUA, cât și Rusia, au bombardat aceeași zonă, astfel că ambele state sunt părtașe la uciderea militarilor sirieni, potrivit presei internaţionale.

Între timp, Statele Unite au transmis regrete pentru uciderea neintenționată a militarilor sirieni, a afirmat un înalt oficial al administrației președintelui Barack Obama. SUA vor continua să urmărească respectarea unui armistițiu în Siria, continuând totodată operațiunile militare împotriva forțelor jihadiste Stat Islamic și Al-Qaida, a adăugat aceeaşi sursă.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare