Aglomerație în Vama Nădlac. Se așteaptă cu orele la frontiera de Vest

2-pol-vama_nadlac15_5678E aglomerație în Vama Nădlac din cauza măsurilor draconice de control pentru combaterea traficului de migranți. De mai multe zile, cozi uriașe s-au format la frontiera din vestul țării, spre disperarea șoferilor de camioane care au de așteptat chiar și cinci ore.

Oamenii care tranzitează Vama Nădlac se plâng că sunt supuși la un test al răbdării ca să iasă din țară.
„De 3 ore tot în coadă. În alte vămi, la Borș, s-a stat și 20 de ore. Ne afectează că nu mai ajungem la descărcări”, a spus șoferul unui camion.
Transportatorii susțin că ar putea primi penalizări dacă nu ajung cu marfa la timp.

„Nici în cea mai amărâtă țară de pe glob nu se mai stă ca aici. E bătaie de joc. Stăm să câștigăm și noi o pâine. Nu stim nimic, de 3 ore stam aici. Și la (Vama) Vărșand e coadă mare și de aici și până în Germania nu ne mai oprește nimeni”, a precizat un alt tirist.
„Coada asta sigur ne prinde Moș Crăciun. De două ore stăm în coadă. Reporter: Vă întoarceți de sărbători acasă? Să sperăm. Poate de Revelion”, a menționat un șofer.
Aglomerație în Vama Nădlac. Șoferii dau vina pe controale
Aglomerația în frontiera de Vest persistă de luni bune. Timpii de așteptare au crescut și în cazul autoturismelor.

„De 3 ore, că fac ungurii controale. Au găsit joi niște migranți într-o cisternă. Ne afectează”, a spus un bărbat.
În vamă s-au format cozi de mașini pe mai mulți kilometri. Oamenii dau vina atât pe autoritățile din Ungaria, cât și pe cele din România pentru că au înăsprit controalele la graniță.

„La terminal, la intrare, stau de două ore și lucreaza numai pe o bandă, nu pe 4. Ungurii și românii. Trebuie să ajung să încarc la Szeged, dar stau de doua ore”, s-a plâns șoferul unui tir.
Șoferii camioanelor se plâng că au de așteptat chiar și cinci ore pentru a ieși din țară. Din această cauză, pierd timpii de odihnă și întârzie cu mărfurile. Mulți dintre acești oameni spun că nici nu se așteaptă să ajungă de sărbători acasă, pentru că programul lor a fost dat peste cap.

Controalele amănunţite s-au întețit încă de săptămâna trecută, în contextul în care, doar în ultima săptămână, 76 de migranţi au fost descoperiţi când încercau să iasă ilegal din România numai prin judeţul Arad.

libertatea.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare