default-logo

Alertă la graniţa de sud-vest a României! Poliţiştii de frontieră au avut de furcă cu imigranţii afgani

147366432557-50938-s4-465x390Mai mulţi imigranţi afgani au încercat să intre ilegal din Serbia în România. Aceştia încercau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cel mai probabil în Germania, însă au fost prinşi şi transportaţi la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

Potrivit B1, este al doilea grup de imigranţi prinşi la frontieră în ultimele 24 de ore. 20 de migranţi sirieni, iranieni şi irakieni, printre care şi șapte copii, au fost descoperiţi duminică de poliţiştii de frontieră şi de jandarmi, în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria.

”Au fost reținute în ultima lună 100 de imigranți care încercau să treacă ilegal această graniță, mai precis din data de 19 august, când s-a pus în practică un plan comun de asigurare a ordinii publice și de creștere a gradului de siguranță a cetățeanului.

Se constată o creștere mică, într-adevăr, a celor care vor să treacă ilegal frontiera. În acestă perioadă, polițiștii de frontieră au întărit dispozitivul de supraveghere al frontierei de stat prin desfășurarea unor acțiuni comune cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, Grupării Mobile de Jandarmi Timiș, Inspectoratului de Poliție Timiș și cu sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație, în baza aceluiași plan.

Sunt puține persoane care cer azil, dar majoritatea vor să ajungă într-un stat din Vestul Europei pentru un trai mai decent”, a declarat pentru B1 TV Nicola Petru, de la Poliţia de Frontieră Timiş.

evz.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare