default-logo

Argeș: Ajutoare pentru creșterea natalității la țară

Adaugat pe 14 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

primar-corbi-agScăderea numărului de locuitori în România îndeamnă autoritățile să ia măsuri pentru redresarea situației.
De exemplu, o primărie din județul Argeș va oferi ajutoare financiare familiilor care aduc pe lume un copil. Este vorba despre primăria din comuna Corbi, al cărei primar a iniţiat un proiect de hotărâre în consiliul local pentru a acorda câte 1.000 de lei la fiecare naștere.
„Acest proiect urmăreşte atât creşterea natalităţii, cât şi sprijinirea pentru creşterea copiilor, prevenirea şi combaterea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare“, spune primarul de la Corbi, Virgil Baciu.
Hotărârea a intrat în vigoare de la începutul anului 2017, iar bani vor primi inclusiv bebeluşii născuţi în 2016.
În cazul familiilor defavorizate, banii vor ajunge sub forma unor produse necesare bebelușului, primarul Virgil Baciu argumentând că de cele mai multe ori familiile folosesc ajutoarele financiare în alte scopuri.

Tot primarul de la Corbi pregăteşte o altă hotărâre, ce va intra în vigoare cel târziu la începutul lui 2018, prin care fiecare copil să primească câte 100 de lei/lunar până merge la şcoală, urmând ca pe durata şcolii să primească tot 100 lei/lunar, cu condiţia să nu aibă absenţe.
Tot la Corbi autoritățile locale intenționează ca din 2018 să fie recompensaţi şi elevii cu rezultate foarte bune la şcoală, olimpiade şi diferite concursuri. Concret, vor fi acordate fie sume între 300 şi 1000 lei, fie excursii în funcţie de rezultatele obţinute.

Constantin PAŞOL

jurnalist Radio România/ membru UZPR

Despre Autor

Articole asemanatoare