default-logo

Arges: S-a redeschis Cetatea Poienari de pe Transfăgărășean

Veste bună pentru turiștii care vizitează România.
De azi, turiștii au din nou acces la Cetatea lui Vlad Țepeș din județul Argeș.
Cetatea Poienari din comuna argeșeană Arefu, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România a fost redeschis începând din această dimineață publicului vizitator.
Din acest weekend, turiștii au din nou acces pe treptele care urcă spre Cetatea Voievodului Vlad Țepeș.

Amintim că vizitarea monumentului a fost interzisă deoarece în zonă s-a aflat o ursoaică cu 3 pui, care ar fi putut agresa turiștii care doreau să urce cele 1480 de trepte( singura cale de acces), prin pădure, până la cetate.​

Autoritățile din Argeș au reușit, în urmă cu câteva zile, să prindă animalele și să le transferă în altă parte, însă zona este monitorizată non stop.

Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș, instituție de care aparține Cetatea Poienari a precizat: „De astăzi de la ora 9,00 turiștii pot urca din nou la Cetatea Poienari a Voievodului Vlad Țepeș din comuna Arefu. Sunt însă și noutăți în sensul că acum turiștii nu mai au voie să urce decât în grupuri de cel puțin 10 persoane, iar programul de vizitare este numai până la ora 17,00, ultimul grup care ură o poate face numai până la ora16,00”.

Mai mult, în zonă există personal specializat în asigurarea securității turiștilor care îndrumă și monitorizează vizitatorii spre și dinspre cetate. Autoritățile sfătuiesc turiști să nu mai hrănească urșii, care se pare că sunt în număr destul de mare pe tot traseul Transfăgărășanului.

Constantin PAŞOL jurnalist Radio România / membru UZPR

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*