default-logo

Astăzi, Radio Oltenia Craiova se află la ceas aniversar

La data de 6 iunie 1954, ora 15.00 de aici s-a auzit pentru prima oară: „Aici studioul regional de radio Craiova. Transmitem pe staţia de radio cu lungimea de undă de 206 metri. Dragi ascultători, bună ziua„.
Emisiunea inaugurală a avut durata de o oră. Emiţătorul pe care s-a transmis începând cu această dată era amplasat lângă comuna gorjeană Turceni.
Antena de la Turceni fusese construită de germani înainte de război şi foloseau un deal din preajmă drept „oglindă parabolică” pentru reflectarea semnalului.
Programul Radio Craiova a fost transmis şi pe staţia de unde medii, cu lungimea de undă de 228 metri, amplasată în cartierul Belcineanu din Craiova.
Se împlinesc azi 63 de ani de la primul semnal emis în eter de Radio România Oltenia Craiova, postul regional al Radiodifuziunii Române.
Postul emite pentru toată Oltenia, dar se recepţionează şi în localităţi din județele Argeş, Giurgiu şi Teleorman. Emisiunile sale pot fi ascultate pe cinci frecvenţe – 102,9 FM (pentru Craiova), 105 FM (pentru toată Oltenia), 99,8 FM (Râmnicu Vâlcea) precum şi 603 şi 1314 AM, dar și pe internet.
Radio Oltenia Craiova se aude şi în nord-vestul Bulgariei şi în Valea Timocului sârbesc, fiind o sursă de informaţie credibilă, lider de piaţă al audienţei din zona Olteniei şi principala sursă de informare despre România şi străinătate în această zonă a ţării.

Ca unul care și-a început cariera jurnalistică la acest post de radio, azi la aniversară, cu modestia unui vorbitor la radio, celor care au fost și care sunt, le urez un sincer la mulți ani!

Viață lungă postului de radio și emisiuni care să facă cinste meseriei de jurnalist!

Constantin PAŞOL jurnalist Radio România / membru UZPR

Despre Autor

Articole asemanatoare

  1. livia Reply

    LA MULŢI ANI!

Comenteaza

*