default-logo

Bătaie de joc! Un primar umileşte familia unei adolescente cu proteză oculară

Adaugat pe 28 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

primar-careiPrea ocupat cu plata utilităţilor asistaţilor sociali de pe strada Doina, din bugetul local, primarul neglijează total o familie cu doi copii cu handicap dintre care o tânără cu grave probleme oculare, aceasta având deja o proteză datorită actelor de caritate a unor medici din SUA. Mai mult, familia are somaţie de plată şi de decuplare de la apa curentă pentru neplata a 1200 lei în condiţiile în care Primăria Carei le datorează 9 mii de lei. Tânăra trebuia să fie prezentă la un control obligatoriu în SUA încă din octombrie dar lipsa banilor şi a documentelor necesare călătoriei a făcut imposibilă deplasarea. Tatăl ei a ajuns la Spitalul Judeţean cu tensiune uriaşă pe fondul disperării din urma constatării apariţiei unui lichid în spatele protezei oculare a fiicei sale.
Familia Nemethi din Carei a ajuns în pragul disperării. Din 3 copii, doi sunt cu handicap. În aceste condiţii, unul dintre părinţi trebuie să fie mereu în preajma lor şi deci nu poate avea un loc de muncă constant. Deşi cunoaşte în detaliu situaţia , primarul îl etichetează pe tatăl copiilor ca fiind trântor şi ,,leneş care nu vrea să muncească,,.
Despre cazul Andreei au aflat toţi careienii, mai ales că medicii din Boston sunt cei care au salvat-o atunci când în România nu i se dădea nici o şansă de supravieţuire.
http://www.buletindecarei.ro/2010/07/fetita-din-carei-salvata-de-americani.html
Avea o tumoră uriaşă la un ochi. Doar bunăvoinţa şi dăruirea medicilor din Boston de la Spitalul Clinic au redat posibilitatea unei vieţi cât de cât normale tinerei care acum are 18 ani. În ţară, în judeţul Satu Mare, această tânără nu primeşte certificat de handicap.

Urmăriţi codul unde a fost încadrată de comisie fata cu proteză oculară. Codul 44 se referă la afecţiuni ale globului ocular dar de fapt Andreea nu mai are glob ocular pentru că acesta i-a fost extirpat în anul 2010.
După operaţiile din 2010 suferite de Andreea, prin DISPOZIŢIA NR. 824 DIN 30.05.2011, primarul Kovacs dispune încetarea alocaţiei de susţinere a familiei Nemethi!
Ca batjocura să fie şi mai mare, primarul a refuzat timp de 8 ani de zile plata indemnizației de concediu legal de odihnă aferent perioadei lucrate ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav. Acum, i s-a tăiat şi dreptul de însoţitor .
Urmare a semnalărilor lui Nemethi Peter, Institutul Teritorial de Muncă din Satu Mare a efectuat un control la UAT Municipiul Carei şi a certificat situaţia semnalată. Soluţia oferită de ITM? …,,vă recomandăm să vă adresaţi instanţei de judecată,,

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/itm-certifica-prefectura-ia-la-cunostinta-si-abuzul-continua.html
La toate acestea se adaugă şi atitudinea arogantă şi sfidătoare a primarului care l-a scos afară din primărie pe Nemethi Peter când acesta s-a prezentat pentru o audienţă.
http://www.buletindecarei.ro/2016/07/careieni-in-audiente-la-prefectura-am-un-copil-cu-handicap-ireversibil-si-din-primarie-sunt-dat-afara-cand-cer-ajutor.html
Până la intervenţia Buletin de Carei şi a audienţelor de la Prefectură la care a luat parte Nemethi Peter, familia nu a beneficiat nici de acele ajutoare alimentare primite de la UE.
http://www.buletindecarei.ro/2016/03/primaria-carei-refuza-sa-acorde-ajutoare-alimentare-ue-unei-persoane-cu-proteza-oculara-calvarul-andreei.html
Aversiunea primarului şi a viceprimarului faţă de această familie este de notorietate în Carei.
Nemethi Peter trebuie să apeleze la Prefectură pentru orice nevoi ale familiei sale cu atâtea probleme de sănătate. Doar după intervenţia Prefecturii familia Nemethi a primit în această iarnă câteva roabe de lemne.
Tatăl Andreei este disperat de înrăutăţirea stării de sănătate a fiicei sale care deja trebuia să bemeficieze de altă proteză oculară. Medicii din SUA au trimis şi ajutoare băneşti , vor suporta şi cheltuielile operaţiei dar nu pot întocmi actele necesare ieşirii din ţară pentru tratament medical. Nemethi Petr se gândeşte ce se va întâmpla cu familia sa cât timp lipseşte ..Dacă li se va tăia apa curentă cum se va descurca mama cu cei doi copii rămaşi acasă dintre care unul cu handicap? Sufocat de griji, tatăl face un puseu de tensiune şi ajunge la Spitalul Judeţean trimis cu ambulanţa de la Spitalul Carei.
În tot acest timp, primarul Kovacs cultivă relaţiile cu oameni de presă pentru a-şi cosmetiza imaginea pătată de atâtea nedreptăţi şi permite persanelor cu statut de PFA să îşi desfăşoare activitatea în cadrul primăriei Carei, plata utilităţilor făcându-se din banii careienilor. Pentru eleva din clasa a 12-a care trebuia deja să aibă proteză oculară adecvată dezvoltării sale, primarul refuză total plata sunelor de bani cuvenite tatălui însoţitor. Calvarul familiei Nemethi pare să nu mai ia sfârşit!

Buletin de Carei

Despre Autor

Articole asemanatoare