default-logo

BBC ia atitudine! O echipă specială va verifica și raporta știrile false din media

Adaugat pe 14 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

bbc-ia-atitudine-o-echipa-speciala-va-verifica-si-raporta-stirile-false-din-media-217742BBC a luat decizia de a înființa o echipă însărcinată cu verificarea și discreditarea știrilor și articolelor false care pretind a fi știri adevărate. În contextul în care tot mai multe publicații lansează articole neadevărate pentru a face rating, iar îngrijorarea grupurilor politice și organizațiilor crește constant, BBC va intra în această luptă împotriva minciunilor, adevărurilor distorționate și exagerărilor.

„BBC nu poate să modifice informațiile care apar pe Internet, dar nu putem sta deoparte”, a spus Harding. „Vom verifica cei mai populari mincinoși de pe Facebook, Instagram și alte rețele de socializare”. „Lucrăm cu Facebook în particular pentru a vedea care sunt cele mai eficiente metode. Unde vom observa povești înșelătoare care pretind a fi știri, le vom marca astfel, informează BBC.

Serviciul Reality Check va fi mai mult decât un seviciu public. „Ne dorim să fie foarte popular și țintim spre toate formele de presă, online, TV, radio, care încearcă să inducă oamenii în eroare prin știri false.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare