default-logo

Bombele chimice din alimentaţie, îngurgitate cu largul sprijin al marilor lanţuri comerciale

bombePiața românească este plină de mărfuri din China, țară ajunsă a doua putere economică a lumii, însă de cele mai multe ori, marfa provenită de aici este de o calitate îndoielnică. Cumpărăm pentru că prețurile nu au concurenţă și nu ne uităm la calitate. Carne de pui, porc, pește sau fructe de mare cu hormoni și antbiotice, legume, zarzavaturi sau fructe cu nitrați și pesticide, oriplante iradiate ca să reziste săptămâni întregi cu aspect proaspăt. Așa arată lista scurtă a produselor care ne îmbolnăvesc. Lor li se adaugă mazărea vopsită (s-a vândut în unele țări UE) și ouăle care nu au văzut în viața lor găina, pentru că sunt produse artificial din gelatină și chimicale, după o tehnologie care a fost făcută publică acum patru ani.

De la șapte instalații de iradiere a hranei la 50

Supermarketurile românești sunt pline de marfă chinezească. Acum se vinde foarte bine salata numită ”varză de China”. Planta aceasta e un ”miracol”. Nu se strică niciodată. Faptul că nu are niciun gust parcă nu mai contează, dacă frunzele sunt perfect verzi și crocante. ”Varza de China rămâne în stare perfectă, în frigider, mai bine de două săptămâni. Nu se usucă, nu se strivește, e perfectă, ca nouă, zici că acum ai cules-o din grădină. Nu poți să nu te gândești ce chimicale conține, ca să se poată păstra așa”, spune Otilia Ionescu, o cumpărătoare. Specialiștii în alimentație sănătoasă explică faptul că felul în care se prezintă leguma indică cert faptul că a fost iradiată. Ca să reziste mult în supermarketuri, asta după ce transportul, cu vaporul, durează peste o săptămână, mai ales fructele și legumele sunt iradiate.

Detalii pe pressalert.ro

Ultima oră

Despre Autor

Articole asemanatoare