default-logo

Căldura SAHARIANĂ va lovi Europa de Est! Avertismentul psihologilor

Din cauza căldurii sufocante, suntem mai obosiți și putem deveni repede irascibili sau chiar agresivi. Așa se ajunge la certuri în locurile aglomerate fără aer condiționat, unde oamenii sunt nevoiți să stea la coadă. Iar cei care lucrează în astfel de condiții sunt mult mai stresați și devin morocănoși.

Studiile arată că odată cu gradele din termometru, starea de disconfort se transformă în furie, așa că devenim nervoși, anunță ProTV.
Căldura reduce capacitatea organismului de a face față stresului, spun medicii. Studiile arată că umiditatea poate duce la violență pentru că oamenii nu se mai pot odihni și se deshidratează. Iar asta nu e tot.

Cum un val de căldură sahariană este anunțat că va lovi Europa de Sud-Est în lunile iulie și august, cei care lucrează afară trebuie să se pregătească de ce e mai rău.

În aceste condiții, situația parcului de mijloace de transport în comun, din Capitala lasă de dorit. Din 680 de autobuze care circulă pe străzi, 250 nu au aer condiționat. Conducerea RATB și-a făcut următorul calcul: cele 250 de autobuze circulă doar în perioada caniculei, în rest ar sta în garaj, deci nu merită investiția.

Despre Autor

Comenteaza

*