default-logo

Câştigătorii premiilor UZPR la Graz ( Austria )

Adaugat pe 02 Mar 2013
De :
Comentarii oprite

casa rom O delegaţie a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România a sosit la Graz, în Austria, la invitaţia Asociaţiei AUT PRO ROM, organizaţie a comunităţii de români din landul Steiermark. Un prilej de a-i răsplăti pe cîştigătorii  competiţiei jurnalistice pe anul 2012, cu o vizită documentară în al doilea oraş, ca importanţă, din Austria.

Membrii delegaţiei sunt găzduiţi, de joi seara, în apropiere de Graz, într-o zonă pitorească, situată la peste 1 200 de metri altitudine, la pensiunea familiei Negreanu, originară din Maramureş.

Preşedintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, împreună cu Cristina şi Victor Roncea, Michaela Bocu, Benone Neagoe, remarcaţi în competiţia profesională a anului 2012, în producţiile jurnalistice din presa scrisă, on-line şi audiovizual, au avut,  vineri, 1 martie, o zi plină.

Primul popas l-au făcut la Centrul cultural românesc, în care familia Popi a adunat, în propria ei casă, costume populare, obiecte de artă tradiţională, mii de cărţi aparţinând scriitorilor noştri. Este locul în care membrii comunităţii româneşti din Graz se întâlnesc periodic. O oră mai târziu, aceştia i-au ascultat pe jurnaliştii români, într-o emisiune transmisă în direct de postul local  de Radio Helsinki. radio helsk

tv orfUn alt moment din programul zilei l-a constituit prezenţa delegaţiei române la Radiotelviziunea publică ORF, a landului  Steiermark. Jurnaliştii români au vizitat redacţia şi studiourile postului regional, iar întîlnirea cu redactorul şef Gerhard Koch a prilejuit un schimb util de idei.

Sâmbătă sunt programate vizite la câteva obiective culturale şi istorice din oraşul austriac. Seara, jurnaliştii Uniunii sunt invitaţi  să aleagă cele mai bune costume şi măşti prezentate la tradiţionalul „Bal românesc al mărţişorului”, de la Graz.

Despre Autor

Articole asemanatoare