default-logo

Ce trebuie să ştii despre ţara unde nu sunt obezi, toate restaurantele livrează la domiciliu, iar magazinele se închid la 4 A.M

Adaugat pe 19 Apr 2017
De :
Comentarii oprite

În această absolut toate restaurantele livrează la domiciliu, inclusiv McDonald’s, însă doar 3% din populaţie este supraponderală, iar magazinele care se găsesc în cele mai mari mall-uri din lume se închid la 4 dimineaţa.

Republica Coreea are o suprafaţă de 99.678 km pătraţi şi o populaţie de 49.115.196 locuitori. Coreea este împărţită în 9
provincii şi 7 oraşe metropolitane (Incheon, Gwangju, Busan, Seul, Daegu, Daejeon, Ulsan).

Principalele oraşe ale ţării sunt: Busan (3.2 mil.loc.), Incheon (2.6 mil.loc.), Daegu (2.2 mil.loc), Daejon (1.5 mil.loc.), Gwangju (1.5 mil.loc.)

Cu cei aproape 10 milioane de locuitori, Seul este astăzi al zecelea mare oraş al lumii, impresionând călătorul prin modul în care trecutul şi prezentul coexistă. Palatele cu vechime de secole, templele sau zonele culturale tradiţionale, sunt mărturii ale trecutului istoric şi cultural al acestei ţări, multe dintre ele fiind incluse pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Oraşul este nu numai capitala administrativă a ţării, ci şi centrul său politic, economic, cultural şi educaţional.

Doar 3,2% dintre sud-coreenii au probleme cu greutatea, fiind unul dintre cele mai scăzute procentaje din lume.

În Coreea consumarea alcoolului în public este legală. Toate restaurantele McDonald’s livrează.

Când numele unei persoane este scris cu cerneală roşie înseamnă că este pe moarte sau a decedat deja.

Coreea de Sud este cea mai mare piaţă pentru chirurgie plastică. Se estimează că o treime din femeile din această ţară au suferit o astfel de intervenţie.

În 2012 a fost inaugurată prima închisoare cu gardieni roboţi în oraşul Pohang. Roboţii păzesc şi zona demilitarizată de la graniţa cu Coreea de Nord şi sunt folosiţi şi pe post de profesori.
Coreenii iubesc shoppingul. Aici se găsesc cele mai mari malluri din lume, iar magazinele sunt deschise până la 4 dimineaţa în timp ce restaurantele, barurile şi cafenelele se închide la 11.00 P.M.
StarCraft este un joc video care a prins foarte bine în Coreea. Jumătate din toate titlurile vândute la nivel global au fost achiziţionate de coreeni.

14% dintre copii cu vârste între 9 şi 12 ani sunt dependenţi de internet conform datelor autorităţilor. În 2011 a fost dată o lege care împiedică minori sub 16 ani să acceseze site-urile de jocuri.

Peste 88% din populaţie deţine un telefon inteligent. În rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani rata de penetrare este de 98%.
capital.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare