default-logo

CNATDCU se ține tare în fața ”frăției” plagiatorilor

Adaugat pe 27 Iul 2016
De :
Comentarii oprite

doctoratComisia de experți a CNATDCU a respins contestația depusă de fostul premier Victor Ponta în legătură cu teza de doctorat și a menținut verdictul de plagiat, Consiliul General al acestei structuri urmând să voteze marți și miercuri raportul elaborat în acest caz, informează AGERPRES.

„Astăzi și mâine se votează raportul de respingere a contestației, cu alte cuvinte menținerea verdictului de plagiat și retragerea titlului de doctor. Consiliul General al CNATDCU votează raportul Comisiei de experți care a analizat contestația depusă de domnul Victor Ponta. Raportul respinge contestația și menține verdictul de plagiat în cazul lui Victor Ponta, respectiv menține recomandarea de retragere a titlului de doctor în acest caz”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MENCȘ, Mirabela Amarandei.

Pe de altă parte, Comisia de experți din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, care a analizat teza de doctorat a fostului vicepremier Gabriel Oprea, a dat verdict de plagiat.

„Comisia juridică a CNATDCU a avizat prin vot electronic acest verdict. Pe 1 august, raportul Comisiei intră în Consiliul General al CNATDCU. Pe 1 august, Consiliul General al CNATDCU se va pronunța asupra verdictului de plagiat în cazul lucrării de doctorat a lui Gabriel Oprea”, a explicat Amarandei.

Potrivit regulamentului, în cazul în care Consiliul General al CNATDCU va da verdict de plagiat, Gabriel Oprea va avea la dispoziție zece zile pentru a contesta decizia. Dacă nu va fi depusă contestație, decizia va fi trimisă ministrului Educației, care va emite ordinul de retragere a titlului de doctor.

Tot în luna august, Consiliul va spune şi dacă actualul ministru de Interne, Petre Tobă, a plagiat, anunță Știrile TVR.

Ministrul Petre Tobă e plecat în concediu şi nu a comentat în niciun fel declaraţiile ministrului Educaţiei. A fost, de altfel, singurul ministru care nu a participat la şedinţa CSAT.

Premierul Dacian Cioloş vrea să afle cât mai repede verdictele în cazul persoanelor publice acuzate de plagiat. Fostul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, a fost remaniat şi din acest motiv.

Pe lista persoanelor publice acuzate de plagiat se regăsesc mulţi politicieni. Printrei ei se află Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Neculai Onţanu sau Florentin Pandele. Ei sunt acum verificaţi de Consiliul de Atestare a Titlurilor.

Despre Autor

Articole asemanatoare