default-logo

Comisia Europeană amenință România cu amenzi

România ar putea fi amendată dacă în două luni nu se conformează regulilor Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privind deșeurile miniere. Comisia Europeană urmează să trimită României o scrisoare formală de notificare, informează Mediafax.

”Comisia Europeană trimite României o scrisoare formală de notificare privind eşecul de a adopta măsuri pentru a se conforma cu regulile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) asupra deşeurilor miniere”, informează CE, printr-un comunicat.
Pe 21 iulie 2016, CJUE a stabilit că România nu a adoptat măsurile adecvate pentru a preveni ridicarea prafului de la suprafaţa iazului de decantare Boşneag, din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin.

”Conform directivei 2006/21/EC, statele membre trebuie să se asigure că resturile rămase în urma extracţiei sunt gestionate fără să pună în pericol vieţi umane sau să afecteze mediul înconjurător. Directiva interzice abandonarea deşeurilor rezultate în urma extracţiilor. Mai mult, dacă România nu acţionează în două luni, Comisia poate raporta România din nou la CJUE, caz în care ţara se va confrunta cu amenzi”, mai transmite CE.

În plus, Comisia Europeană cere României să rezolve problema emisiilor fabricilor, pentru a oferi asigurarea că emisiile din aer se încadrează în normele stabilite de UE.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*