default-logo

Comisia Europeană: România a înregistrat un REGRES în ceea ce priveşte ireversibilitatea REFORMELOR

comisia-europeana-romania-a-inregistrat-un-regres-in-ceea-ce-priveste-ireversibilitatea-reformelor-221081România a înregistrat un regres în ceea ce priveşte dovedirea ireversibilităţii reformelor, ceea ce este posibil să fi afectat şansele de ridicare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare până la finalul mandatului actualei Comisii Europene, aşa cum a promis anterior preşedintele C.E. Jean-Claude Juncker, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, citat de News.ro.
„Ceea ce contează nu este ireversibilitatea promisiunii, ci ireversibilitatea reformelor care să facă în așa fel încât promisiunea să poată fi ținută”, a afirmat Margaritis Schinas, întrebat dacă promisiunea făcută de Juncker în urmă cu un an, în prezența premierului român, de a ridica în curand MCV, este ireversibilă.

„În ceea ce privește România, după cum știti, inclusiv ținând cont de declarațiile noastre de miercuri, a înregistrat un regres care, dintr-un punct de vedere, a afectat obiectivul nostru de a vedea obținută ireversibilitatea reformelor”, a adăugat oficialul european.

„Promisiunea președintelui (Juncker – n.red.) ca acest Mecanism să dispară în timpul mandatului său depinde de ireversibilitatea reformelor implementate. Acesta este cuvântul-cheie”, a mai spus Margaritis Schinas.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, au subliniat într-o declarație comună, publicată miercuri, că lupta anticorupție trebuie să avanseze, nu să fie subminată, ei subliniind că urmăresc „cu foarte mare îngrijorare” evoluțiile recente din România.

Despre Autor

Articole asemanatoare