default-logo

Concert-dans: Michael Abramovich și Maria Giambona (10 iulie 2017, Berlin)

Luni, 10 iulie 2017, ora 19.30, la Camaro Haus din Berlin (Potsdamer Straße 98 A, D-10785), cu ocazia expoziției ”Tribute to Iris Barbura”, Institutul Cultural Român în colaborare cu Fundația Camarro vă invită la o seară muzicală cu celebrul pianist Michael Abramovich și cu dansatoarea și coregrafa Maria Giambona, de la Staatsballett Berlin. Artiștii aduc un omagiu operei dansatoarei române Iris Barbura (1912–1969).

După încheierea studiilor la începutul anilor 30 la București, Iris Barbura își perfecționează stilul de dans în sfera dansului expresionist german, la Berlin și Dresda. Primele coregrafii proprii iau naștere în anul 1938, pe compoziții pentru pian de Claude Debussy și François Couperin. Mai târziu, Barbura ajunge să lucreze la Berlin, unde cariera ei cunoaște o primă perioadă de vârf, între altele în cadrul Hebbel-Theater; în cabaretul artistic de factură suprarealistă Die Badewanne, al artistului Alexander Camarro, transpune în dans picturi ale modernității clasice.
Michael Abramovich și Maria Giambona se inspiră din lucrarea lui Alexander Camarro, ”Dansatoarea și Pianistul”: în cadrul programului lor reînvie atmosfera unei seri tipice de dans din anii ’20 și ’30. Se lasă inspirați, de asemenea, din repertoriul artistic al lui Iris Barbura. Vor fi interpretate compoziții de François Couperin, Claude Debussy și Frédéric Chopin.

Bilet: 10 euro, 7 euro preț redus. Intrarea publicului: ora 19.00. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că numărul de locuri este limitat.

Rudy Roth

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*