default-logo

Conferința „Limba română în era globalizării (lingvistice)”, la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București vă invită să participați joi, 15 iunie 2017, ora 18:30, la Palatul Suțu, la conferința „Limba română în era globalizării (lingvistice)”, susținută de Prof. univ. dr. Emil Ionescu, decanul Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti.

„Pornind de la starea de fapt – o anumită îngrijorare exprimată în comunităţile intelectuale faţă de situaţia şi viitorul limbii române – încerc în această conferinţă să determin în ce măsură sentimentul de îngrijorare este întemeiat.”

Emil Ionescu (n. 1956) este profesor la Departamentul de lingvistică al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, director al Centrului de lingvistică computaţională al aceleiaşi facultăţi, iar din 2016 decanul Facultăţii de Litere.
Predă în mod curent lingvistică generală, semantică formală şi gramatică modernă. A coordonat sau a fost membru în mai multe proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale, dintre care cel mai recent asupra elipsei (administrat de Universitatea Paris 7 Denis Diderot).
Dintre publicaţiile sale menţionăm „Adevăr şi limbă naturală” (1997), „Understanding Romanian Negation” (2004, editor şi contributor), „Gramatici formale” (2007) şi „Manual de lingvistică generală” (2012).

Coordonatorul Conferințelor de joi: Cătălin D. Constantin

Intrarea: 10 lei. În preț este inclusă vizitarea expozițiilor de la Palatul Suțu, în termen de 30 de zile.

Alecsandra Ecard

Muzeul Municipiului Bucuresti
Bulevardul Ion C. Bratianu 2, Bucuresti 030167
Serviciul Relatii Publice, Marketing, Proiecte Culturale
E-mail media@muzeulbucurestiului.ro
Website www.muzeulbucurestiului.ro
Facebook www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*