default-logo

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII – C.S.M. NU A EXERCITAT NICIODATĂ PRESIUNI ASUPRA CONSILIULUI NAȚIONAL AL AUDIOVIZUALULUI – C.N.A.

Adaugat pe 31 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

CNACa urmare a unor speculații apărute în presă, referitoare la “presiunile C.S.M. asupra C.N.A. de a amenda posturi de televiziune”, fac următoarele precizări:

raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare – M.C.V., publicat de Comisia europeană în data de 25 ianuarie, a.c., conține referiri la modul defectuos în care C.N.A. și-a îndeplinit misiunea, în contextul în care au fost înregistrate, din nou, atacuri la adresa justiției, acestea neputând a fi considerate investigații jurnalistice corecte. Plenul C.S.M, sesizat de Inspecția judiciară, a constatat în mai multe rânduri astfel de cazuri. În baza protocolului de colaborare încheiat între C.S.M. și C.N.A., constatările în cauză au fost transmise spre analiza membrilor Consiliului Național al Audiovizualului. NICIODATĂ CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII NU A SOLICITAT C.N.A. IMPUNEREA DE SANCȚIUNI, ÎN CONFORMITATE CU CELE CONSTATATE DE PLENUL C.S.M.
Membrii C.N.A. au analizat sesizările primite exclusiv în baza Legii audiovizualului și Codului de reglementare a conținutului audiovizual, confirmând sau nu, în totalitate sau în parte, constatările C.S.M. Menționez faptul că Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în deciziile sale, poate reține fapte care exced aria de acoperire a Legii audiovizualului.
Atașez prezentului comunicat de presă, cu titlu de exemplu, o sesizare formulată de Consiliul Superior al Magistraturii, însoțită de decizia C.N.A. aferentă.

Valentin-Alexandru JUCAN

MEMBRU ÎN CONSILIUL NAȚIONAL AL AUDIOVIZUALULUI

Despre Autor

Articole asemanatoare