default-logo

Cronica Presei Revista „Contraste Culturale”

Deși, relativ spus, revista socio-culturală „Contraste Culturale” ce se editează la Giurgiu este un novice în lumea presei scrise, chiar de la primul său număr editorial a reușit să se impună ca o publicație prestigioasă grație articolelor cu tematică enciclopedico – universală inserate pe paginile sale. Mi-a fost greu și mie ca să dau prioritate vreo unui compartiment de articole, căci fiecare din ele au menirea de a promova valorile culturale, istorice, literare, datinile și obiceiurile strămoșești, dragostea față de limbă, graiul și plaiul românesc. Fondatoarei și redactorului șef al revistei trimestriale„Contraste Culturale”, Izabela Tănasă, care de la bun început și-a pus scopul ca publicația pe care cu onoare o diriguiește să aibă o conotație atât națională cât și europeană mondială, cred că în mare măsură îi reușește. Acest lucru ni-l confirmă și numărul 2 al revistei trimestriale „Contraste Culturale” ce a apărut recent. „Startul” publicațiilor îl dă chiar redactorul șef Izabela Tănăsă care se manifestă și ca o prozatoare de excepție prin fragmentul din romanul „Pădurea înfricoşătoare”. Cu cicluri de poezii sunt prezenți : Luminiţa Valciuc- Ialomița, Ciprian Ionuţ Chiricea- Braşov, Maria Călinescu-Galaţi, Silviu Coadă- Hunedoara, Lucian Victor Bota- Marea Britanie, Ovidiu Oană-Pârâu- Bucureşti, Mircea Gordan-Cluj Napoca, Cristinel Badea- Calafat, Lucian Tătar- Portugalia, Carolina Baldea- Alba Iulia, Maria Ciobotariu-Braşov ,Gabriela Dobre- Constanţa, Mirela Bilc-Italia, Camelia Florescu- Giurgiu, Camelia Ardelean- Hunedoara, Vasilica Andreea Arsene- Danemarca, Lidia Sânzianu- Brasov, Amalia Năcrin- Ialomiţa, Lavinia Niculicea- Vâlcea, Gica Ciobanu- Giurgiu, Nicoleta Muşat Dumitru- Ialomiţa, Elena Foghel- Neamţ, Marioara Nedea- Giurgiu și Luminiţa Zaharia din Bucureşti.
Cititorii revistei se vor delecta și cu pagini de proză semnate de Maria Oarga-Germania, Mircea Gordan-Cluj Napoca, Silvia Giurgiu- Italia, Gabriela Ionescu-Bucureşti și Mărioara Ardelean din Hunedoara.
Cronica literară este reprezentată de Mihaela Dimitriu din Braşov, care cu lux de amănunte ne informează cu romanul scris de Ruxandra Ivăncescu „Marañon sau Adevărata istorie a descoperirii Lumii Noi”.
Cu unele tălmăciri teologice vine să culturalizeze cititorul Dorel Sârbu din Giurgiu prin articolul său de sinteză Când va avea loc apocalipsa biblică?
Confrații mei epigramiști Stelian Romaniuc din Ploiești și Septiu Chiș din Sălaj vor distra cititorii cu un set impunător de epigrame.
Vasile Neagu din Ialomița își continuă eseul său din primul număr al revistei De la Nefiinƫă către Fiinƫă şi Cosmos .Prezențele culturale sun semnate de către Raluca Bocu din Brașov, Elena Irina Spilcă, Bucureşti și Ştefan Csukat, Vaslui.
Nu lipsesc din revistă nici poveștile semnate de Maria Oarga din Germania Ion Cuzuioc, Chişinău și Gabriela Ionescu, Bucureşti.
Citind revista Contraste Culturale te vezi obligat colegial să-i dorești distinsei Doamne Izabela Tănăsă, fondatoarea și redactorul șef al publicației prezentată mai sus, longevitate editorială și cât mai mulți cititori dornici de frumosul de pe lume: Arta, Cultura și Literatura!

Ion Cuzuioc,
scriitor și publicist

Despre Autor

Comenteaza

*