default-logo

Dan Voiculescu NU va fi eliberat mai devreme

61811573Dan Voiculescu nu a reusit sa obtina eliberarea conditionata de la magistratii Tribunalului Bucuresti.
Tribunalul Bucuresti a respins definitiv marti cererea de eliberare conditionata depusa de omul de afaceri Dan Voiculescu, fost senator, care executa la Penitenciarul Jilava o pedeapsa de 10 ani inchisoare primita in dosarul ICA. Voiculescu va putea face o noua cerere similara abia in mai, termenul de reiterare a cererii fiind micsorat.
Avocatul Florian Surghie a declarat vineri, in sala de judecata, ca Voiculescu a fost „disciplinat, staruitor in munca si a castigat 49 de zile din munca fizica, la curatenie”. Surghie a mai spus ca magistratul de la instanta de fond „s-a erijat in judecator al fondului si l-a anatemizat pe domnul Voiculescu”, iar DNA a facut „presiuni imense” pe cei de la penitenciare. „Daca e adevarat macar jumatate din ce se vehiculeaza in spatiul public, inseamna ca Voiculescu este victima unui sistem judiciar, care nu are nicio legatura cu cetatenii sai”, a aratat avocatul.
De cealalta parte, procurorul de sedinta a cerut respingerea contestatiei depuse de Dan Voiculescu, sustinand ca acesta nu a dat dovezi temeinice de indreptare in detentie.
„Nu exista dovezi ca inculpatul a consultat in penitenciar bibliografia indicata in lucrari. Fie nu a consultat bibliografia, fie lucrarile nu sunt stiintifice, fie le-a scris in libertate, fie le-a scris altcineva. In penitenciar nu exista unele lucrari din bibliografie, iar Dan Voiculescu nu a avut acces la calculator si nici nu exista dovezi ca le-a primit de afara. Inculpatul scria concomitent la sase lucrari. Nu avea timpul necesar sa scrie si sa participe la atatea activitati”, a sustinut procurorul.
Condamnat la zece ani de detentie in dosarul privatizarii ICA, omul de afaceri a cerut sa fie eliberat inainte sa-si ispaseasca intreaga pedeapsa. Pentru ca are 69 de ani, legea ii permite sa iasa de dupa gratii mult mai devreme.

stirileprotv.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare