default-logo

De NECONCEPUT! Interzis cu DRAPELUL României la Muzeul Satului

De curând, oamenii din Conducerea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București a dat publicității un comunicat în care lămuresc incidentul petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când delegației de români din județele Covasna și Harghita, care trebuia să participe la o șezătoare în incinta muzeului, i-a for interzisă intrarea cu drapelul României, potrivit activenews.ro.

Comunicatul informează că incidentul din 10 iunie 2017 a s-a iscat din pricina depășirii atribuțiilor al unui angajat al muzeului care lucra în Departamentul de Comunicare Publică, iar textul apărut în presă a fost scris de bărbat și trimis de pe e-mailul personal, fără a informa conducerea Muzeului și fără a avea aprobarea acesteia. Consecindele nu au întârziat să apară pentru muzeograful în cauză. El a fost sancționat și nu mai face parte din Departamentul de Comunicare Publică al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, informează conducerea muzeului regretând cele întâmplate.
Mai jos se află comunicatul integral semnat de Conf.univ.dr.Paula Popoiu, general manager al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

„În ultimele zile în spațiul public au apărut acuzații la adresa conducerii Muzeului Satului „Dimitrie Gusti”. Pentru o bună informare a publicului, facem câteva precizări referitoare la acest incident:

În primul rând, în niciun moment conducerea Muzeului Satului nu a interzis afișarea drapelului național. O astfel de decizie este de neconceput într-un muzeu a cărei principală menire, neschimbată de la înființarea sa, este aceea de a prezenta și prezerva elemente esențiale ale identității naționale ale națiunii române. Nu este vorba despre așa ceva și toți cei care lucrează în cadrul muzeului resping cu fermitate această acuzație.
Incidentul din data de 10 iunie 2017 s-a născut ca urmare a depășirii atribuțiilor de către un angajat al muzeului din cadrul Departamentului de Comunicare Publică, iar textul citat în relatările din mass-media a fost scris de acesta și trimis de pe e-mailul personal, fără a înștiința conducerea Muzeului și fără a avea aprobarea acesteia. Textul nu este oficial și nu poartă semnătura conducerii Muzeului. Stilul folosit și modul greșit de comunicare au creat neînțelegeri și confuzie, pe care conducerea Muzeului Satului le regretă și pentru care își cere scuze. Intenția nu a fost de a interzice manifestări și nici de a reglementa modul de exprimare al participanților la eveniment. Muzeograful în cauză a fost sancționat și nu mai face parte din Departamentul de Comunicare Publică al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

De reținut este faptul că evenimentul nu a fost unul organizat în ultimul moment. El a fost organizat de către Asociația „Calea Neamului” pe 10 iunie 2017 a fost aprobată de conducerea Muzeului încă din luna mai a acestui an.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*