default-logo

DESCOPERIRI importante în Egipt: Arheologii au găsit șase mumii într-un mormânt din epoca faraonilor

Adaugat pe 18 Apr 2017
De :
Comentarii oprite

Șase mumii , alături de sarcofage din lemn viu colorate și o mie de figurine funerare sunt descoperirile uimitoare ale arheologilor într-un mormânt care datează din epoca faraonilor, în sudul Egiptului, aproape de Luxor.

Mormântul, situat lângă Luxor și Valea Regilor, i-ar fi aparținut lui Userhat, scribul regal din timpul dinastiei a 18-a a regelui Amenhotep II și a soției sale Mutnefret (1550-1295 Î. Hr.). Conform supozițiilor, mormântul ar fi fost reutilizat câteva secole mai târziu, în timpul celei de-a 21-a dinastii, pentru a primi alte mumii, informează Agerpres.

„A fost o surpriză să descoperim atâtea elemente în interior: ustensile din argilă purtând numele proprietarului mormântului, mai multe sarcofage și mumii, precum și peste o mie de ‘ushabti’, mici statuete funerare depozitate în morminte pentru a-l înlocui pe cel mort în corvezile din viața de apoi”, a indicat ministrul antichităților, Khaled al-Anani, cu prilejul unei vizite la mormânt organizate pentru presă. „Este o descoperire importantă și nu s-a terminat încă”, și-a exprimat el satisfacția.

„Există acolo șase mumii, dar am descoperit și alte fragmente care indică că am putea avea mai multe pe viitor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Nevine el-Aref.

Noi descoperiri ar putea revoluționa lumea arheologică și ar putea oferi noi coordonate istorice, după ce Egiptul și-a dat acceptul în vederea mai multor proiecte care vizează noi săpături.

Despre Autor

Articole asemanatoare