default-logo

Despre „Darul Sunetului”

Adaugat pe 17 Oct 2012
De :
Comentarii oprite
Eticheta:

Uniunea noastră, prin membri săi, trebuie – şi îşi propune – să realizeze în continuare cât mai multe activităţi de utilitate publică, în beneficiul publicului, prin prezenţe active în comunităţi, încheind parteneriate cu diverse organizaţii şi instituţii. Alăturarea de probleme sociale, umanitare este o modalitate de a ne exprima voinţa şi bunacredinţă. Acesta este şi motivul pentru care am realizat un parteneriat cu asociaţia ” Darul sunetului „, implicată în susţinerea unor categorii de persoane, în special copii, care se confruntă cu deficienţe grave de auz. Susţinerea acestora, prin mijloacele si pîrghiile avute la dispoziţie – presa, reprezintă un obiectiv important din viaţa noastră profesională. În cele ce urmează, avem detalierea activităţii acestei asociaţii.

Despre „Darul Sunetului”
În 2010, un grup de părinţi ai căror copii aud cu ajutorul implantului cohlear au hotărât să lupte pentru schimbarea în bine a vieţii persoanelor cu deficienţe de auz.
Un an mai târziu, ei au înfiinţat Asociaţia „Darul Sunetului” – organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică, al cărei scop este îmbunătăţirea situaţiei persoanelor hipoacuzice, în special a copiilor, prin uşurarea accesului la implantul cohlear în România.
Împreună avem puterea să schimbăm lucrurile! Fie că eşti părinte, medic, reprezentant medical, jurnalist sau pur şi simplu un om căruia îi pasă, poţi sprijini aceste țeluri cu beneficiu public.
Implantul cohlear este un dispozitiv medical care înlocuieşte funcţia urechii interne afectate. Spre deosebire de protezele auditive, care amplifică sunetul, implantul cohlear substituie rolul pe care în mod normal îl are urechea internă, trimiţând semnale sonore către creier. Implantul reprezintă unica soluţie pentru persoanele cu hipoacuzie severă sau surditate în recuperarea auzului, deprinderea vorbirii şi integrarea socială şi profesională.
România este una din țările cu cea mai redusă rată de utilizare a implantului auditiv. Din ignoranță, sau din cauza dificultăților financiare, dintr-un total de câteva mii de pacienți eligibili, sunt implantați anual doar câteva zeci. De aceea, unul din obiectivele centrale asociației „Darul Sunetului” este promovarea și ușurarea accesului la implantul cohlear, obiectiv la care mijloacele de comunicare în masă își pot aduce o contribuție esențială.

Președinte,
Bogdan Stanciu
membru UZP / Bucureşti

Despre Autor