default-logo

DIN NOU SUB NĂMEȚI! Meteorologii anunță ninsori până miercuri seară

Adaugat pe 16 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

din-nou-sub-nameti-meteorologii-anunta-ninsori-pana-miercuri-seara-218069Iarna pune la grea încercare autoritățile. Nici nu a fost strânsă zăpada de săptămâna trecută că meteorologii au emis un nou cod de ninsori.

Potrivit ANM, până miercuri seară ne aflăm iar sub avertizare de vânt și căderi de zăpadă.

Aleșii locali au misiune grea în acest context. Dacă săptămâna trecută elevii nu au mers la școală, zilele acestea marile orașe s-ar putea bloca, la propriu.

„Pentru București, caracteristica principală din punct de vedere meteorologic va fi vântul, care va sufla destul de puternic, cu până la 50 de km/h. Intensificările vântului vor fi prezente încă din această seară până miercuri, tot la orele serii. Ninsoarea va fi destul de slabă și va cădea sporadic, din când în când. În rest, în cele două județe din sud-vest (Caraș-Severin și Mehedinți, n.r.) și în alte două județe din sud-est (Călărași și Constanța, n.r.), unde este emisă atenționare Cod galben, va ninge mai consistent, iar fenomenul de zăpadă viscolită va fi mai pregnant. În acele zone, vântul va sufla și cu 60 km/h. În cursul zilei de mâine (marți, 17 ianuarie 2017, n.r.) vom analiza datele noi pe care le vom avea și, în funcție de acestea, vom actualiza sau nu atenționarea sau informarea de vreme rea”, a punctat specialistul ANM.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod galben de ninsori și viscol, valabilă începând din această seară în patru județe din sud-vest și sud-est, în timp ce tot de luni seară va fi în vigoare o informare meteo de vânt și ninsori slabe, la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 ianuarie, ora 23:00 — 17 ianuarie, ora 14:00, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța rafalele de vânt vor depăși 55 — 60 km/h și temporar vor fi ninsori moderate cantitativ, viscolite. În același timp, în sud-estul județului Constanța vor fi precipitații mixte.

De asemenea, în intervalul 16 ianuarie, ora 23:00 — 18 ianuarie, ora 20:00, în regiunile din sud-vestul și sud-estul țării va fi în vigoare o informare de vreme rea. Astfel, vântul va avea intensificări cu viteze de 40 — 50 km/h, iar local în județele Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea și Vrancea rafalele vor depăși 55 — 60 km/h. În Banat, Oltenia, jumătatea de sud a Munteniei și în Dobrogea, temporar vor fi ninsori în general slabe.

Totodată, în zona municipiului București temporar vântul va atinge 40 — 50 km/h și vor fi intervale de timp în care va ninge slab.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare