default-logo

DISPERAREA unui medic din România: Nu contează că rămânem singuri, DIVORȚĂM, nu avem timp de familie, avem DEPRESII, nu avem bani să plecăm la CONGRESE

Medicul Vasi Rădulescu a vorbit pe blog-ul său personal despre ce înseamnă viața unui medic și invită pe oricine crede că această meserie este ușoară să ia halatul și să o practice în locul său.

Vasi Rădulescu a scris câteva cuvinte care reflectă în opinia lui ceea ce se întâmplă în sistemul medical, potrivit miscareaderezistenta.ro.
„Ia puțin halatul ăsta pe tine.

Ca să înțelegi viața unui om, trebuie să te pui puțin în pielea lui. Dacă nu poți face asta, nu ai dreptul să vorbești nimic despre el.

Se vorbește de rău despre medici cu o ușurință teribilă. Cât de ușor este să vezi un lucru din exterior, să ți se pară într-un fel cu setul tău de analizori și neuroni, apoi să-l caracterizezi și pe deasupra să mai fii și mulțumit că l-ai pus la punct, plasându-l în albia porcilor, proștilor, șpăgarilor. Medicina nu mai e de mult timp meseria nobilă și înălțătoare, în mare parte e și vina noastră, e și vina societății îndestulate cu neajunsuri, a politicilor defectuoase din ultimele decenii, a problemelor din toate straturile sociale.
Nu contează că am mers șase ani la facultate, apoi încă pe atât în rezidențiat, doctorat și ce mai vreți. Nu contează că ne bem cafeaua cu 50 de pagini web deschise, cu noutăți medicale pe care trebuie să le știm. Nu contează că rămânem singuri, divorțăm, nu avem timp de familie, avem depresii, nu avem bani să plecăm la congrese. Nu contează că suferim cumplit când pierdem un pacient pentru care am încercat totul. Nu contează că nu dormim nopți la rând prin gărzi. Nu contează că se rupe ceva în noi când îi spunem unui om că are cancer. Nu contează că ne opunem morții cu toate puterile noastre umane.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*