default-logo

DNA: Avem acces la 21 de baze de date. Temeiul juridic, un articol din Codul de Procedură Penală

Adaugat pe 27 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

DNA-nouDNA are acces la 21 de baze de date ale unor instituții, iar protocoalele încheiate în acest scop au drept temei juridic un articol din Codul de Procedură Penală.

Direcția Națională Anticorupție a venit cu această precizare după ce, într-o emisiune a Antenei 3, difuzată pe 26 ianuarie 2017, s-a acreditat ideea că procurorii anticorupție au acces la bazele de date ale altor instituții doar ca urmare a încheierii unor protocoale interinstituționale, fără a avea o bază legală.

”Concret, temeiul juridic al încheierii acestor acte îl reprezintă articolul 267 (Accesul la bazele electronice de date) din Codul de procedură penală, care reglementează în mod expres atât dreptul de acces direct al procurorilor și al instanțelor, cât și obligația instituțiilor care gestionează asemenea baze de date de a colabora cu organele judiciare în vederea asigurării accesului la informațiile existente.

În acest moment, în baza prevederilor legale menționate mai sus, Direcția Națională Anticorupție are acces la un număr de 21 baze de date”, a explicat DNA, într-un comunicat.

 

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare