default-logo

Donald Trump nu este acceptat să susțină vreun discurs în Parlamentul Marii Britanii

Adaugat pe 07 Feb 2017
De :
Comentarii oprite

scandal-diplomatic-intre-germania-si-sua-totul-a-plecat-de-la-donald-trump-217492Președintele SUA, Donald Trump, nu trebuie să aibă șansa de a susține un discurs în Camera Comunelor, a cerut John Bercow, șeful instituției, potrivit The Guardian.

„Lui Donald Trump nu trebuie să i se acorde onoarea de a rosti discurs la Westminster deoarece Camera Comunelor se opune atitudinilor rasiste şi sexiste”, a anunțat John Bercow.

„În privinţa acestui loc, eu cred cu tărie că opoziţia noastră faţă de rasism şi sexism, susţinerea pentru egalitatea în faţa legii şi pentru o justiţie independentă sunt elemente uriaşe de luat în considerare”, a adăugat acesta, conform

Bercow nu era de acord cu discursul nici înainte de decizia luată de Trump privind interzicerea imigrației în șapte state aflate în Orientul Mijlociu și Africa, cu scopul de a scădea riscul de terorism.

„Onoarea de a susţine un discurs la Westminster trebuie câştigată, nu decurge automat dintr-o vizită de stat”, a spus Bercow.

Britanicii nu îl vor pe Donald Trump la ei în țară. Aproximativ 1,7 milioane dintre ei au semnat o petiție prin care cer interzicerea vizitei acestuia pentru a nu o ofensa pe regina Elizabeth. Astfel, pentru a rezolva această problemă, Parlamentul de la Londrava va organiza pe 20 februarie o dezbatere în urma căreia se va stabili daca vizita liderului american va avea loc sau nu.

Petiția respectivă a fost semnată înainte ca Theresa May, premierul Marii Britanii, să îi lanseze o invitație oficială lui Trump. După decizia lui privind imigrația, numărul semnăturilor au crescut considerabil.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare