default-logo

Elon Musk, despre inteligența artificială: Reprezintă o amenințare fundamentală pentru omenire

Elon Musk, directorul executiv al Tesla și SpaceX, este de părere că inteligența artificială este un risc fundamental pentru civilizația umană și a cerut măsuri de reglementare proactive.

Musk a afirmat, în timpul unui discurs pe care l-a susținut la reuniunea de vară a Asociației naționale a guvernatorilor americani: „În mod normal, reglementările sunt impuse când se întâmpla o mulțime de lucruri rele, exista un scandal public si dupa multi ani o agentie este creata pentru a reglementa o industrie”.
„Durează la nesfârșit. Acest lucru, în trecut, a fost un fapt negativ, dar nu ceva ce a reprezentat un risc fundamental pentru existența civilizației”.

Directorul Tesla și SpaceX a mai spus și cu alte ocazii că inteligența artificială ar putea avea un impact negativ asupra supraviețuirii rasei umane.

„AI este acel caz rar în care consider că este nevoie să fii proactiv în materie de reglementare, în loc să fii reactiv. Deoarece cred că la momentul în care vom fi reactivi în reglementarea inteligenței artificiale va fi prea târziu. AI este un risc fundamental pentru existența civilizației umane”, a spus Musk, potrivit Hotnews.

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*