default-logo

Europa ar putea fi lovită iar de criza migranților: Turcia amenință cu suspendarea acordului cu Uniunea Europeană dacă nu se ridică vizele

Tensiunile dintre Turcia și Uniunea Europeană pot atinge noi cote. Ankara amenință Bruxellesul cu suspendarea sau reevaluarea acordurilor privind migranții în cazul în care nu vor fi ridicate vizele pentru turci. Declarația îi aparține ministrului de Externe, Mevlut Cavusoglu într-un interviu acordat televiziunii A Haber.

Oficialul de la Ankara a precizat că acordul privind migranții și liberalizarea vizelor sunt un pachet și a adăugat că este dreptul Ankarei să reevalueze sau să suspende acordul, dacă un element al pachetului nu este îndeplinit, citează profit.ro.

În schimb, Turcia caută relații mai bune cu Rusia conform ministrul de Externe de la Ankara. Turcia nu are în prezent niciun diferend cu Rusia și va consolida cooperarea pentru un armistițiu și o soliție politică în Siria, după ce un atac chimic pus pe seama forțelor Guvernului sirian s-a soldat cu zeci de morți în provincia Idleb, determinând SUA să lanseze un atac cu rachete vizând o bază aeriană siriană, a afirmat acesta.

Despre Autor

Articole asemanatoare