default-logo

Evenimentul anului pentru viitorii jurnaliști

Prima instituţie de învăţământ superior din România, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi, organizează unul dintre cele mai importante evenimente ale anului pentru viitorii jurnaliști. Absolvenți, reprezentanți ai trusturilor de presă, profesori universitari și masteranzi vor deschide drumul spre a patra putere în stat.

Masteranzii de la Specializarea „Tehnici de Produc­ție Editorială în Presa Scrisă, Audiovizual și Multimedia”, din anul al doilea ai Universității „Alexandru Ioan Cuza”, organizează a VI-a ediție a evenimentului „ALUMNI 2017”. Tema propusă, „Student la jurnalism caut angajator!”, se adresează tuturor studenților interesați de o viitoare carieră în media. Până în data de 4 mai – atunci când este programat evenimentul – noua generație lucrează cu toată priceperea și dăruirea pentru reușită.
„Disciplina «Practica Relațiilor Publice», predată de dr. Daniela Gîfu, a devenit în acest semestru «redacția» universității, întrucât la fiecare întâlnire facem un pas înainte în ceea ce privește pregătirea evenimentului. S-a lucrat intens și se lucrează încă la detalii, pentru că ne dorim ca iscusința de a pune în practică cele studiate în domeniul PR-ului să fie cât mai vizibile”, a declarat Alice Axinte – reprezentantul grupei de masteranzi.
Cu prilejul acestui eveniment se vor întruni în sala de conferințe din corpul R al Universității „Alexandru Ioan Cuza” actualii studenți, care sunt înmatriculați la Facultatea de Litere la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării, cu absolvenții aceleiași specializări, cu profesorii care le-au fost îndrumători pe parcursul anilor de studiu, cu jurnaliști de carieră, dar și cu angajatorii care vor răspunde invitației trimise.
„Dacă în anul universitar trecut evenimentul «ALUMNI» a încercat să pună accentul pe ceea ce nu a oferit școala de jurnalism, iată că de această dată încercăm să privim dincolo de camerele de luat vederi sau de condei. Lansăm în continuare invitaţia pentru reprezentanţii presei ieşene şi printre reprezentanţii instituţiilor interesate de soarta presei locale de a participa şi de a dezbate pe marginea temei «Student la jurnalism, caut angajator!»”, arată cercetător științific dr. Daniela Gîfu.
Întâlnirea va fi moderată de tineri care au cunoscut jurnalismul local: Georgiana Hamciuc și Dragoș Toma. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.
Studenții participanți sunt rugați să își rezerve locul prin completarea chestionarului de pe blogul evnimentului: https://intalnirealumni.wordpress.com.

Dragoș Toma
(Revista „UZP” nr. 6)

Despre Autor

Articole asemanatoare