default-logo

Felixul, minunea de la capătul ţării, vă aşeaptă…

Adaugat pe 24 Sep 2016
De :
Comentarii oprite

img_3857Natura şi cultura şi-au dat mâna pe acest tărâm binecuvântat. In Staţiunea Felix se află un lac artificial termal unde au fost aclimatizate diferite specii de lotus din ţări exotice, care transformă atmosfera într-o armonie de tonuri calde şi arome abia simţite. Tot în acest loc au fost aduse exemplare de Nymphea lotus termalis de la Baile 1 Mai . O specie endemică din flora terţiară rămasă ca prin minune în ciclul vieţii datorită apei termale, nămolului sapropelic şi turbei din lacul de la 1 Mai şi adusă aici, la Felix, pentru a fi salvată, într-un lac special creat de mâna omului. Fiindcă lacul cu nuferi termali de la Petea (care găzduieste şi melcul supravieţuitor erei glaciare precum şi peştele Roşioara lui Racoviţă, unic în lume, dar şi broasca de lac şi tritonul crestat, extrem de rare pe glob) este în pericol de dispariţie. Monument al naturii, nufărul termal este un dar al tuturor simţurilor oferit vizitatorului, care îmbogăţeşte priveliştea cu piscine şi flori minunate mărginite de stejari, goruni, frasini, carpeni, garniţă, aluni, păducel, corn, sânger sau lemn câinesc.
Invitatul nostru: domnul FLORIAN SERAC, directorul general al Societăţii Comerciale TURISM FELIX S.A.
Cum îi aşteptaţi pe turişti când le deschideţi porţile, domnule director,?
În prezent, SCT Felix îşi primeşte oaspeţii în 8 hoteluri: Internaţional, Lotus, Termal, Nufărul, Poieniţa, Mureşul, Someşul, Unirea şi img_3900pavilioanele, care încă sunt trecute statistic în totalul locurilor de cazare. Termalul a fost primul renovat, începând din 2002-2003 şi am extins şi piscina. Apoi a urmat Nufărul, în 2004. După ce am venit eu la conducerea societăţii, ne-am apucat de Internaţional, nava-amiral, hotel pe care în 2007 l-am adus la 4 stele, i-am modernizat inclusiv baza de tratament şi i-am adăugat piscine. Noi, însă, chiar dacă am ajuns la standarde europene, nu am majorat tarifele. În Lotus am investit aproape 30 milioane euro şi în final am decis să-l creştem la 5 stele, dacă tot îl înnoim. Cu baza de agrement, cu 14 bazine, cu tobogane…
În curtea dumneavoastră primitoare se bucură de odihnă şi petrec clipe frumoase nu doar cei veniţi la tratament, ci şi tinerii şi copiii…
Da,ofertele noastre sunt de la tratament până la relaxare. Avem educatori care se ocupă în timpul zilei de copii pentru ca părinţii lor să img_3846poată urma liniştiţi programul de tratament ori de relaxare. Secretul rezistenţei pe piaţă a Turism Felix SA are două aspecte: păstrarea moştenirii de la fostul OJT si acţionariatul alcătuit din oameni înţelepţi, doctori în economie. Gradul de ocupare pe anul 2015 la Hotel LOTUS de cinci stele a fost foarte mare. La nivelul întregii societăţi gradul de ocupare e de peste 55% pe tot anul. Anul acesta, în iulie şi august hotelurile au fost ocupate integral.
Ce pregătiţi pentru sezonul rece ?
Pachetele de revelion care cuprind seara festivă în 30, revelion în data de 31 şi carnaval pe 1 ianuarie oscilează între 2100 lei la Lotus şi circa 922 la Mureş.
De unde vin oaspeţii ?
Cei mai mulţi turişti vin din Israel., dar sunt mulţi care vin şi din Germania În timpul verii, avem şi turişti din Ungaria deoarece preţurile la noi faţă de Ungaria sunt în jur de 60 %. Vin grupuri compacte din Israel. Din păcate, aterizează la Budapesta, Debrecen, Timişoara. Oradea are aeroport pus la punct, dar Ministerul Transporturilor impune condiţiile. La toate târgurile, discutăm despre atragerea turiştilor, ori noi nu avem cursă de avion decât o dată pe săptămână. De fiecare dată ne revedem cu plăcere cu românii plecaţi din România în Israel, născuţi în România care vin cu multă dragoste să-şi petreacă timpul la Felix, în mod plăcut, în beneficiul sănătăţii lor, numind Hotelul Internaţional „Casa noastră”. Sper ca şi în viitor toţi cei care doresc să viziteze România să treacă şi prin Felix, să se bucure de binefacerile balneare ale acestei staţiuni, de apa termală extraordinară, de baza de tratament cu dotări de top unde se efectuează nenumărate proceduri terapeutice şi unde aducem şi nămol sapropelic excepţional de la Amara. Ne bucurăm că cei plecaţi din România revin în ţara natală. Vă aşteptăm în casa voastră de la Felix, iubiţi fraţişi dragi oaspeţi!

Irina Airinei

Despre Autor

Articole asemanatoare