default-logo

Flori pe cunună de spini

Adaugat pe 25 Apr 2017
De :
Comentarii oprite

Ziua Învierii Domnului este ziua celei mai curate bucurii, a celei mai mari minuni, a celei mai adânci taine.
Pe acest fond, în orașul de pe Cerna, Hunedoara, s-a desfășurat un reușit festival de poezie și cânt religios intitulat metaforic „Flori pe cunună de spini”, prin care s-a evidențiat faptul căci credința în Învierea Mântuitorului susține bucuria de-a trăi și de a da sens și măreție vieții.
Acțiunea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Hunedoara, Episcopia Deva-Hunedoara și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, s-a finalizat la Schitul Sfântul Nectarie de la Nandru, com. Peștișul Mare (foto 1) și Biserica Sfântul Spiridon din Hunedoara (foto 2). Este vorba despre momentul „Pace și liniște în suflet” semnat de recitatorii de la Școala Gimnazială Nr. 2 și Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, pregătiți de prof. Georgeta Cizmaș și Aurica Preda, cât și de prezența cunoscutelor interprete de muzică religioasă Valerica Ianoși Marian și prof. Violeta Deminescu Jurca.
Tot cu această ocazie au fost premiați elevii detașați în concursul de jurnalism care a avut ca temă ziua tristă a răstignirii Domnului și sărbătoarea înălțătoare a învierii. Dintre aceștia amintim, printre alții, pe Comănescu Ioana (Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu”), Susannyi Hera (Colegiul Național „E. Gojdu”), Bădău Vlad Dan (Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva), Ile Iris Oana și Stăncioi Ana (Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu”).
Am consemnat, în exclusivitate, și câteva opinii: OVIDIU CRIȘAN – ctitor al Schitului Sfântul Nectarie: „Am trăit un sentiment înălțător, alături de întreg auditoriu prezent, cu inimi curate, cu fețe senine și am preamărit Învierea Domnului – biruința lui Hristos pe pământ, împlinirea și încoronarea slujirii sale de Domn și Mântuitor al lumii. Activitatea desfășurată ne-a oferit prin ochii credinței noastre o rază de lumină, o pace și liniște sufletească, un echilibru moral, în dorința unei mai mari sensibilități spirituale și o inimă care să dea căldură pentru binele nostru, al semenilor”.
TUZA ADRIAN – epitrop la Biserica Sfântul Spiridon Hunedoara: „Prezent la această activitate cultural-religioasă, am înțeles că omul însetează după adevăr, tinde mereu spre mai bine, spre fericire și desăvârșire morală sub semnul credinței noastre ortodoxe. A fost o autentică lecție de religie care ne îndeamnă spre curățirea de rugina păcatelor și dorința de-a dobândi harul Domnului”.

Ioan Vlad
Georgeta-Ileana Cizmaș

Despre Autor

Articole asemanatoare