default-logo

Fotbalul românesc este la nivel de naţională de liga lui Burleanu, Mitică Dragomir şi alţi „naşi” ai fotbalului românesc !

Visul unora dintre microbiştii români de a ajunge din nou la Cupa Mondiala din 2018 a luat sfârşit după meciul cu Polonia de la Varşovia iar victoriile adversarilor din grupă făcând imposibil acest deziderat.

Cu alte cuvinte, vom sta DIN NOU liniştiţi în faţa televizorului, cu o bere în mână şi mâncănd seminţe să vedem dacă America de Sud e mai tare decât Europa la fotbal, sau nu! Poate se bagă în această luptă fotbalistică (politică?!) şi Rusia sau SUA…

Revenind la meci, „tricolorii” au cedat categoric duelul cu „leşii” lui Lewandoski, scor 3-1, la capatul unei partide în care elevii lui Daum au evoluat foarte defensiv, nici măcar nu au jucat „ţurca” lui…Piţurca!

În ceea ce trebuia să fie meciul de „totul sau nimic” pentru România, selecţionerul lui Burleanu a trimis în teren o echipă defensivă, un 5-4-1 dacă am văzut bine, a cărui principală misiune era aceea de a nu primi gol, deşi o remiză nu ne-ar fi ajutat prea mult.Locul doi din grupa noastră având cele mai puţine puncte, adică nici intrând în baraj…

Lewandowski a deschis scorul în minutul 28, transformând un penalti scos tot de el după un fault stupid al „experimentatului” Săpunaru.

Tot Lewandoski a dus scorul la 2-0 în debutul părţii secunde, când s-a înălţat dintre Chiricheş şi Săpunaru şi a trimis în plasă cu o lovitură de cap foarte bine plasată. Cum altfel?!

Cinci minute mai târziu a venit rândul lui Toşca să comită un penalti ca în curtea şcolii, iar Lewandowski şi-a completat „hat-trick-ul”.

Bogdan Stancu a salvat ceva din onoarea României cu un şut deviat norocos în poarta adversă. Prea puţin, prea jenant, prea …ne-am săturat de voi!

Gelu Dragoş

Despre Autor

Comenteaza

*