default-logo

Frații lui Omar Hayssam au dat lovitura: Au vândut Rio Bucovina către proprietarul Tymbark. Câte MILIOANE au câștigat

Grupul polonez Maspex Wadowice, proprietarul Tymbark, a cumpărat îmbuteliatorul de ape minerale naturale Rio Bucovina, deținut de frații controversatului om de afaceri sirian Omar Hayssam, prețul tranzacției fiind fixat la 1,8 milioane de euro, corespunzător valorii nominale a acțiunilor, anunță Profit.ro.

Tranzacția include, printre altele, cele trei facilități de producție ale Rio Bucovina (localizate în Vatra Dornei, Timișoara și Giurgiu), precum și a brandului “Bucovina”.

Rio Bucovina deține o cotă de circa 10% din piața românească a apelor îmbuteliate, fiind al doilea mare jucător ca volum, conform AC Nielsen (date de piață aferente perioadei aprilie-mai 2015).

Grupul Maspex (sucurile Tedi și Tymbark, La Festa, Ekland, Coffeeta, Salatini) a intrat pe piața românească în 1996, iar preluarea Rio Bucovina este a treia pe care o realizează în România, cea de a doua mare piață de desfacere a sa după Polonia.

Acționarul Rio Bucovina a fost până la preluarea de către Maspex, o companie înregistrată în Bulgaria, Emparador, ai cărei proprietari sunt Mukhles și Mahmoud Omar, frații controversatului om de afaceri Omar Hayssam.

b1.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare