default-logo

GALA PREMIILOR UZPR 2016 LA TVR 3 duminică, 25 iunie 2017,ora 16,00

Televiziunea Română, în calitate de coproducător, onorează evenimentul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, desfăşurat recent în Studioul 2 al TVR, prin difuzarea acestuia.
Duminică, 25 iunie, de la ora 16,00, telespectatorii vor putea viziona Gala pe canalul TVR 3.
În perioada următoare, evenimentul va fi difuzat şi pe TVR 2, TVR Internaţional şi TVR Moldova.
Motiv pentru a mulţumi, încă odată, conducerii TVR şi tuturor celor implicaţi în realizarea Galei, desfăşurată pentru prima dată într-un studio de televiziune.
Vă prezentăm laureaţii secţiunii „Presa Scrisă”
Marele Premiu al UZPR
pentru presă scrisă pe anul 2016,
Doamnei MARIANA CRISTESCU, devotat discipol și continuator al celebrului Iosif Sava, șefa Secției Cultură de la cotidianul Cuvântul Liber din Tg. Mureș, cea mai Bărbată – ca mentalitate, atitudine și stil – dintre jurnaliștii români din zorii mileniului al III-lea, spirit înalt, de amplă respirație patriotică și altitudine intelectuală, care ne propune, din inima Transilvaniei, modelul normalității și Insulei de Dumnezeire, într-o Europă și lume bântuită de tensiuni, conflicte, războaie fără sfârșit, dar și luminată de speranțe tainice.

Premiul pentru Editorial în presa scrisă:
Domnului DRAGOȘ BAKO (Tribuna din Sibiu), pentru concizia exemplară, stilul sprințar, uneori contondent, încununat de valențe tonice, reconfortante și acuratețea față de Limba Română, cu care susține rubrica Editorialul zilei, sub titluri precum: Telenovele cu îngrijorați, Să cânte muzica, să curgă premierii, A fost odată o Românie unită.

Premiul pentru Portret
în presa scrisă:
Domnului ADRIAN CRÂNGANU – hebdomadarul Caraș-Severinul în 7 zile -, pentru febrilitatea cu care a redactat portretul unui iconoclast/rebel, vag trufaș, intitulat Impostoria, care debutează într-un insolit stil șuetă, țepos pe alocuri, atingând, în partea a doua, orizonturile maliției argheziene, probând coerență, cursivitate și o bună stăpânire a expresivității Limbii Române.

 

( Juriul a fost alcătuit din Dan Lupescu, Ovidiu Ghidirmic și Romulus Turbatu )

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*