default-logo

GALA PREMIILOR UZPR 2016 (V)

Adaugat pe 11 Iul 2017
De :
Eticheta: , , ,

Televiziunea Română, în calitate de coproducător, a onorat evenimentul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, desfăşurat recent în Studioul 2 al TVR, prin difuzarea acestuia, pe mai multe canale – TVR 2, TVR 3, TRV Internaţional, TVR Moldova. Motiv pentru a mulţumi, încă odată, conducerii TVR şi tuturor celor implicaţi în realizarea Galei, desfăşurată pentru prima dată într-un studio de televiziune.
În continuare vă prezentăm alte premii, nominale, UZPR 2016

„ Premiul ION MARIN ”
Roxana Ichim Istudor

Formator de jurnalişti de calibru, Ion Marin a reuşit în decurs de peste 20 de ani să pregătească multe generaţii de reporteri, redactori şi graficieni care şi-au început la ziarul Ultima oră cariere frumoase, de care astăzi sunt mândri. Printre ei, o jurnalistă care a rămas fidelă ziarului prin devotament şi dăruire faţă de cel care i-a fost mentor şi despre care îşi aminteşte cu nostalgie: „ Știa totul, ne învăța totul, cum se documentează o anchetă, cum se calibrează un reportaj, cum se echilibrează un text de opinie, cum se argumentează o știre şi, mai ales, cum ne arunca „mănuşa” şi tot ce aveam noi de făcut era să demonstrăm”.
Pentru că a demonstrat din plin, se acordăm acest premiu jurnalistei Roxana Ichim Istudor pentru articolul „Un profesionist rar: Ion Marin, jurnalistul care a format jurnalişti”.

Premiu pentru activitate on – line
Eveline Păuna

Eveline Păuna este un jurnalist dedicat, în egală măsură, televiziunii, radioului, presei scrise și on-line. A lucrat atât în organisme media private, cât și la TVR, iar această experiență i-a oferit posibilitatea de a aborda această profesie din perspective diferite. Are licență în jurnalism, master în „Comunicare mediatică și publicitate”, Bursa JTI pentru Jurnalism (2010), Premiul Asociatiei Profesioniștilor de Televiziune, pentru talk-show cultural, (2014) este absolventă a Programului Naţional de Formare pentru Jurnalişti în Domeniul Egalităţii de Şanse şi Gen și are diplomă de formator în comunicare.
În prezent, este consultant artistic pentru câteva instituții de cultură. Îşi împarte timpul rămas între dans, călătorii şi plimbări lungi. Dar cel mai mult îi place să scrie!
Spune adesea “Nu am vise neîmplinite, ci doar neîmplinite… încă!”. Unul dintre vise i se împlineşte prin acest onorant Premiu al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România la secţiunea Presa online cu articolul Il Bibliomotocarro – Antonio La Cava: “Am parcurs peste 100.000 de kilometric ducând cărţi copiilor săraci”.

PREMIU PENTRU ÎNTREGA ACTIVITATE PUBLICISTICĂ
Ion Cuzuioc | Chişinău

Ion Cuzuioc recunoaște cu nostalgie că exact acum cincizeci de ani s-a produs debutul său la ziarul raional Farul Nistrean! În vacanța de iarnă a anului 1967 la o întâlnire cu absolvenții de la școala nr.1 din Rezina și-a citit propria poezie „Pâine de secară”.

Doar simpla lectură a fișierului biografic, a bibliografiei ce cuprinde cărți de poezii, scenarii de film și piese de teatru, broșuri cu tematică medicală (ce dezvăluie activitatea sa în calitate de președinte al Fondului carității și sănătății din Moldova) cuprinde câteva pagini. Astăzi scriitorul vorbește cu drag despre volumul de eseuri Lume Lume (Ed.Cartea Moldovei, 2006) în care sunt adunate zeci de portrete, medalioane și creionări amicale, cu o frumoasă prefață semnată de acad. M.Cimpoi.

Vocaţia sa ironică şi satirică stă pavăză relelor lumii, cu umorul putem ține la distanță bolile cronice și tristețea. Convingerea aceasta l-a înscris printre cei mai devotați scutieri al genului epigramistic. Glumele inteligente ridică colțurile gurii coborâte pentru plâns, deschide inimile zăvorâte și ozonează sângele dens

Premiul special pentru impresionanta sa activitate scriitoricească și jurnalistică ne confirmă că talentul, munca și astăzi sunt imperative valabile.

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*