default-logo

George Bratescu, jurnalistul care a plecat intr-o lume mai buna

Dupa o lunga suferinta , de peste 3 ani , colegul nostru , GEORGE BRATESCU , senator al Ordinului Ziaristilor, cel care alaturi de Florea Stama, Adi Cristi, Mircea Ichim, Mihai Miron, Ilie Călian, Doina Jalea, Adriana Frăteanu, Neacşu Neacşu, Dan Lutic, Lucian Jiman şi mulţi alţii a reinfiintat UZP in mai 1990 la Poiana Brasov , a plecat intr-o lume mai buna in care nu a incetat sa creada toata viata sa .
Scriitor , cu aproape 50 de volume publicate , jurnalist creator de reviste si redactor sef la numeroase publicatii , George a fost si un militant neobosit pentru drepturile breslei .
Funerariile sale vor fi la Bucuresti , date exacte se pot afla numai de la familie , de la doamna sa Larisa sau fiica sa Doina la telefoanele 0744346679 , 0244322795 , 0745236039 sau 0749400984 .

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA .

 

Mihai Miron/ UZPR

Despre Autor

Articole asemanatoare

 1. DAN LUPESCU Reply

  Drum bun, Frate !

 2. Benone Neagoe Reply

  S-a dus să-i facă jurnaliști pe îngeri.
  A plecat dintre noi un mentor, un model, un jurnalist exceptional. A plecat discret, aşa cum pleacă toţi oamenii preţioşi, pe neaşteptate.
  Gheorghe Brătescu a fost, întotdeauna, un om activ, implicat în proiecte noi, îndrăznețe, cu propuneri care știau să prindă viață. Era neobosit în redacții, indiferent de oră sau de zi, respirând odată cu fiecare articol machetat. Și de aceea, pentru noi, va rămâne reprezentarea fidelă a profesionalismului în breaslă.
  A iubit mult cuvintele, cărțile și ziarele cărora le-a dedicate peste 60 de ani din viață. Mai întâi la revistele “Magazin” și “Presa noastră”, apoi la cotidianul “România liberă” la “Divers magazin” ori “Cazier”, publicații unde a ocupat funcția de editor general.
  Şi-a intersectat existenţa, în dueluri şi replici savuroase, cu aceea a unor nume mari ale jurnalismului, de la Brunea Fox și Pamfil Șeicaru, la Mircea Grigorescu sau Geo Bogza.
  Foștii colegi, prieteni apropiați și colaboratori îi aduc în aceste zile un ultim omagiu. Cu siguranță, în presa românească locul său va rămâne neocupat.
  Drum bun printre stele, Gheorghe Brătescu!

 3. Valentin Uban Reply

  Pacat, mare pacat. Sa ni/l amintim si sa/i inchinam un gand aparte, pentru valoarea sa umana, realizarile jurnalistice, calitatea si frumusetea sufleteasca. Dumnezeu sa/l odihneasca.

Comenteaza

*