default-logo

Google și-a modificat logoul pentru a marca Ziua Naţională a României

Adaugat pe 01 Dec 2016
De :
Comentarii oprite

yjzjyzjmntqwywuwmdiwnzyxowyxzji4mtc-thumbMotorul de căutare Google şi-a modificat din nou logoul de pe pagina sa de start, joi, pentru a marca Ziua Naţională a României, sărbătorită din 1990 pe 1 decembrie.
Noul logo al motorului de căutare Google este vizibil pe paginile google.ro şi google.com. Logo-ul Google apare încadrat într-un chenar desenat în culorile drapelului naţional al României – roşu, galben şi albastru.

În interiorul chenarului, literele care compun cuvântul „Google” sunt scrise în majuscule de culoare albastră şi sunt suprapuse peste un desen inspirat din relieful României – dealuri şi păduri.

De asemenea, a doua literă „O” din componenţa cuvântului „Google” a fost înlocuită cu un element reprezentativ pentru tradiţiile româneşti – o poartă maramureşană din lemn.

Ziua naţională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, în perioada 1948-1989, ziua de 23 august.

Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de preşedintele Ion Iliescu şi publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi naţională şi sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituţia României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

News.ro notează că Google îşi modifică logoul cu regularitate, pentru a marca diverse evenimente majore, precum sărbători naţionale, zilele de naştere ale unor oameni celebri şi Jocurile Olimpice.

În limba engleză, aceste logouri modificate sunt cunoscute sub numele de ”Google Doodles”.

digi24.ro

Despre Autor

Articole asemanatoare