default-logo

In Memoriam – Florin Constantiniu

Adaugat pe 19 Mai 2013
De :
Comentarii oprite

In-Memoriam-Profesorul-Florin-Constantiniu-Foto-Cristina-Nichitus-RonceaAcademician Florin Constantiniu:” De ce nu-mi voi scoate paşaport biometric ”

 La un an de la trecerea la Domnul a blândului şi atât de modestului Profesor Academician Florin Constantiniu (8 aprilie 1933 – 14 aprilie 2012), prezint un editorial fulminant al marelui istoric, scris la momentul declanşării de către Părintele Justin Pârvu a dezbaterii asupra paşapoartelor biometrice cu cipuri electronice. Între timp problematica s-a lărgit, privind acum şi libertatea furată prin noile carduri de identitate şi sănătate, impuse ilegal românilor, cât şi prin viitoarele permise de conducere unice europene, precursoare ale paşaportului/buletinului de “cetăţean european” lipsit de identitate, acte imaginate ca o lesă de gâtul oamenilor, de către o noua dictatură globalistă babilonica, dictatura biometrică, în faţa căreia autorităţile vândute ale României stau deja într-o pozitie devenită clasică pentru ele, în ultimii 23 de ani: în patru labe. Dacă Părintele Mihai Valica explica teologic de ce cipurile biometrice răpesc libertatea oferită omului de Dumnezeu, regretatul Profesor Florin Constantiniu ne lasa moştenire un îndemn puternic de care trebuie să ţinem cont: Voi refuza să primesc acte biometrice!

Dumnezeu să-l pomenească în Împărăţia drepţilor,împreună cu mărturisitorii români, de la primii sfinţi daco-romani dobrogeni şi până azi!

 Academician Florin Constantiniu: De ce nu-mi voi scoate paşaport biometric? 

Să vă spun din capul locului: nu din cauza mult discutatului număr 666, care încifreaza numele celei de-a doua Fiare din Apocalipsa (13, 18). Nu în nişte cifre de pe paşaport se ascunde Fiara. Ea este în lumea ce ne înconjoară,  mai exact în lumea neocapitalistă, cu marile ei păcate. Cu această Fiara avem de luptat, nu cu nişte biete acte. Atunci de ce refuzul meu de a primi un paşaport biometric ? Pentru a răspunde voi urca pe firul cauzal.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 au înspăimântat şi isterizat America. De la Războiul de Secesiune  (1861 – 1865)  teritoriul SUA nu a mai cunoscut ororile unui conflict armat (doar în cursul războiului din Pacific, japonezii au trimis nişte baloane explozive, care au avut efecte neînsemnate pe teritoriu american). Prăbuşirea “Gemenilor” şi avarierea Pentagonului au fost un adevărat şoc pentru publicul american. El s-a lăsat supravegheat, ampretat, interceptat, descălţat, într-o manieră care aminteşte, până la un punct, de 1984 a lui Orwell şi care intra în conflict cu principiile democratice. Mai mult, în atmosfera de panică, americanii au înghiţit “şopârla”, pusă in circulaţie de “banda celor 4″: Bush – Cheney – Rumsfeld – Rice) despre armele de distrugere în masă ale lui Saddam Hussein, minciuna folosită pentru a justifica războiul din Irak.

Pentru orice observator imparţial al arenei internaţionale, conflictul dintre SUA şi lumea islamică este consecinţa poziţionării SUA în criza din Orientul Mijlociu. Pot SUA şi NATO să trimită mii de militari in Irak, Afghanistan sau oriunde cred că se poate purta “războiul împotriva terorismului”, violenţa islamică nu va fi stinsă decât în ziua în care se va găsi o soluţionare satisfăcătoare a conflictului din Orientul Mijlociu. Sub impactul atentatelor de la 11septembrie 2001, măsurile americane de urmărire, ascultare, ampretare, răpiri, torturi etc … au atins paranoia. După ce Al-Qaeda a lovit Marea Britanie şi Spania – în ipostaza de aliaţi ai SUA – frica a curpins şi Uniunea Europeana, ai cărei membri s-au grăbit să intensifice controlul propriilor cetăţeni.

Mi se va spune că noile elemente introduse în paşaport vor ajuta la descoperirea răufăcătorilor, care s-au înmulţit atât de mult. Haideţi să ne întrebăm: de unde atâtea crime, atâţia traficanţi de droguri, de carne vie etc … ? Răspunsul este simplu: sistemul neocapitalist generează şi stimulează impulsul de înavuţire prin orice mijloc, inclusiv prin cele mai josnice. Câti oameni nu sucombă unor astfel de ispite ? Atâta timp cât există capitalismul, căt totul este o marfă, infracţionalitatea se va intensifica. O dovadă o constituie Afganistanul. În timpul când, chipurile, se desfăşoară operaţiunea “Enduring Freedom” (Libertate durabilă !!!) , Afganistanul a devenit unul din cei mai mari producători – dacă nu cel mai mare producător – de opiu. Mesagerii “libertăţii” au falimentat în misiunea de a face din amintita ţară un stat … onorabil.

In ceea ce mă priveşte mă simt umilit să fiu tratat ca un infractor – cu amprente de la ambele mâini şi expresia facială (în afară de fotografie ) trecute pe paşaportul biometric. Ce vină am eu că americanilor şi aliaţilor lor le este frică de Al-Qaeda ? Ce vină am eu că neocapitalismul naşte şi încurajează crima, traficul de droguri, prostituţia ? Să fie ampretaţi şi măsuraţi adevăraţii culpabili de aceste delicte.

Sunt sigur că dacă Al-Qaeda mai dă o bombă în SUA, în afară de paăapoarte biometrice, ni se va tatua şi un număr ca la detinutii din lagărele hitleriste. In fond, fascismul este un produs al capitalismului.

 Victor Roncea

Despre Autor

Articole asemanatoare