default-logo

În prima capitală a Țării Românești, începe Festivalul „Curtea Domnească”

Demonstrații de luptă, parade militare, ateliere diverse și concerte susținute de unele dintre cele mai cunoscute formații muzicale, toate aceste vor fi la a 4-a ediție a Festivalului Medieval „Curtea Domnească”care se desfășoară între 7 și 9 iulie la Curtea de Argeș.

Pentru 3 zile, fosta capita a Țării Românești va îmbrăca straie de sărbătoare.
Aici, pentru al patrulea an consecutiv, Orașul Regal va răsuna de cântec, joc și voie bună, dar mai ales de clinchet de săbii încrucișate!

Festivalul va incepe vineri, 7 iulie, unde sunt asteptati vizitatorii și localnicii încă de la primele ore ale dimineții pentru a participa la un marș în costume de epocă al celor de la Societas Milites Getae. Ziua va continua cu diferite demonstrații realizate de iscusiții cavaleri, până la lăsatul serii unde Grazziela Marineață, Ponticele și Trei Parale vor face să răsune acordurile lor peste tot în oraș, până târziu în noapte.

Ziua a doua a Festivalului va debuta cu obișnuita deja paradă prin oraș, la care, de data aceasta se vor alătura și Străjerii Voievodului de Câmpulung. Peste zi, au loc atelierele medievale, unde veți putea afla o multitudine de informații despre traiul argeșenilor de altădată, chiar de la vecinii din Câmpulung. Ziua se va încheia în acordurile de chitară ale celor de la Centrul de Cultură și Arte George Topîrceanu, cu melodiile pline de esență și sentiment ale lui Tică Lumânare, dar și cu trilurile pline de savoare ale trupelor Truverii, Spitalul de Urgență și inegalabila Iris!

Ultima zi a Festivalului Medieval Curtea Domnească va debuta cu parada și demonstrațiile de luptă ale celor de la Societas Milite Getae, urmând ca pe tot parcursul zilei scena să fie luată cu asalt de jocurile și cântecele populare ale invitaților : Ansamblul Doina Bascovului, Rapsozii Bascovului, Rapsozii Argeșului, Ansamblul Argeșul, Ansamblul Doruri Muscelene, Ansamblul Doina Argeșului, Elisabeta Turcu și Petrică Mâțu Stoian.

Constantin PAŞOL
jurnalist Radio România / membru UZPR

Despre Autor

Comenteaza

*