default-logo

INVITAȚIE eveniment CORABIA 2017- MANDRIA DE A FI ROMAN

In contextul evenimentelor care se derulează în ţara noastră, precedând sărbatorirea Centenarului Marii Uniri din 1918, Asociaţia Culturală „LA NOI LA ROMÂNI” şi-a propus în data de 13 iunie a.c. ORA 11.00, organizarea evenimentului cultural „ CORABIA 2017– MÂNDRIA DE A FI ROMAN”.

Acest eveniment îl organizăm în parteneriat cu Primăria oraşului Corabia, Colegiul Naţional A.I.Cuza, cu Inspectoratul Judeţean de Învaţămant Olt, Muzeul Judeţean din Slatina, Centrul județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiţionale Olt, Episcopia Slatinei și Romanaților şi şcolile din jurul oraşului Corabia. La eveniment vor participa ca invitaţi de onoare istorici de la Academia Romană şi Universitatea din Bucureşti, care vor prezenta copiilor pagini din istoria ţării noastre și a poporului roman.
Având în vedere că evenimentul se desfăşoara în imediata apropiere a sărbătoririi Zilei IEI ROMANEŞTI, toţi participanţii vor îmbraca costumul tradiţional românesc, sau ia-cămaşa tradiţională care, încă se mai păstreaza în zona Corabia.
Asociaţia Culturală „ LA NOI LA ROMANI” are ca prim obiectiv promovarea identităţii noastre naţionale, atat în ţara cât şi peste hotare, redeşteptarea şi promovarea sentimentului patriotic- mândria de a fi ROMAN mai ales în rândurile tinerei generaţii. În această perioadă de construire a unei noi Românii , elevii şi tinerii din oraşul nostru Corabia, trebuie să cunoască istoria şi personalităţile istorice ale neamului nostru, să fie mândri că s-au născut şi trăiesc în Romănia!
Tot in cadrul acestui eveniment, Asociația Culturală „LA NOI LA ROMANI” va dona Colegiului Național A.I. Cuza un număr de 1700 volule carți, necesare îmbogățirii culturii generale a elevilor .
. Printre invitații de seama prezenți la eveniment se regăsesc:
– Prof. Univ. Dr. General(r) Stan PETRESCU
– Prof. Dr. Alba POPESCU – istoric
– Prof, Univ. Dr. Gheorghe NICOLAESCU( originar din orașul Corabia, Olt)
– Conf. Univ. Dr. In istorie Tiberiu TĂNASE

Evenimentul se desfășoară dupa următorul program:

13 iunie 2017-
ora 10.00- sosirea invitaţilor în orașul Corabia
10.00-11.00- vizitarea Colegiului
11.00- 12.30- susţinerea alocuţiunilor invitaţilor
12.30- 13.00- scurt program artistic
13.00- 14.30 – vizită la Cetatea Sucidava
14.30-16.30- servirea prazului
16.30-18.30- plimbare pe Dunare cu șalupa
18.30 – plecarea invitaţilor spre Bucureşti
În speranta că veti fi alături de noi, folosim acest prilej pentru a vă asigura de întreaga noastră consideratie.

Cu deosebită stima,

Prof. NICULINA MERCEANU,
Preşedinte
Asociatia Culturală “LA NOI LA ROMÂNI”

Despre Autor

Articole asemanatoare

Comenteaza

*