default-logo

ISU: Peste 4.000 de unități de învățământ, neautorizate

Adaugat pe 12 Sep 2016
De :
Comentarii oprite

scoli-darapanateInspectoratul pentru Situații de Urgență precizează că, din totalul unităților de învățământ preuniversitar la nivel național, peste 22.000 de clădiri ale acestora nu necesită obținerea autorizației privind securitatea la incendiu, iar peste 4.000 trebuie să obțină acest aviz, relatează AGERPRES.

Reprezentanții ISU precizează că, în urma datelor din teren, clădirile care nu necesită obținerea autorizației sunt acelea care nu au efectuat modificări constructive sau au fost puse în funcție anterior introducerii obligației legale de obținere a autorizație.

De asemenea, centralizarea informațiilor arată că 145 de unități școlare din România au obținut autorizația de securitate la incendiu în acest an.

Potrivit ISU, în perioada premergătoare începerii noului an de învățământ au fost desfășurate activități de inventariere a clădirilor existente la nivel național în care funcționează școli și grădinițe și au fost identificate condițiile optime pentru asigurarea climatului de securitate.

În ultimul an, la nivel național au fost derulate peste 5.000 de controale de prevenire în urma cărora au fost constatate peste 21.000 de deficiențe, 21% dintre ele fiind remediate în timpul acțiunilor de verificare.

Pompierii au aplicat 832 de amenzi în valoare de peste 1,8 milioane de lei și 12.829 avertismente.

Pe timpul verificărilor, personalul specializat a urmărit funcționarea iluminatului de securitate pentru evacuare, asigurarea condițiilor de evacuare a persoanelor, exploatarea centralele termice și a coșurilor de evacuare a fumului, funcționarea mijloacelor de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu precum și a celor de stingere.

Autorizația de securitate la incendiu pentru o construcție este documentul care certifică faptul că la momentul punerii în funcțiune este îndeplinită cerința „securitate la incendiu” impusă de Legea 10/1995 privind calitatea în construcții. Obligația solicitării autorizației de securitate la incendiu revine beneficiarului investiției.

Despre Autor

Articole asemanatoare