default-logo

lansare M.M. Ionescu

Adaugat pe 13 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

7Ivan Patzaichin şi Ilie Năstase la UZPR

Lansarea volumului „Ambasadorii mei din Olimp” semnat de cunoscutul om de cultură Mircea M. Ionescu a avut loc luni, 912 ianuarie 2017, la sediul ICR București, în cadrul unui eveniment organizat de U.Z.P.R. (Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România). Alături de autor s-au aflat două legende ale sportului românesc Ivan Patzaichin și Ilie Năstase, invitaţi de UZPR, un numeros 2auditoriu, oameni de cultură, iubitori ai sportului, reporteri de la principale canale de 10televiziune, redacţia sport de la Radio România Actualităţi. 5Seara s-a desfășurat sub semnul lui Eminescu, generalul în rezervă Dr. Mircea Chelaru adăugând câteva gânduri, acum în pragul sărbătoririi Zilei Naționale a Culturii ce6 reprezintă data nașterii poetului național al românilor, , ziaristul, poetul şi gânditorul Mihai Eminescu (1850-1889).
Alături de Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, organizatorul evenimentului, și-au exprimat gândurile criticul de teatru3 Ioan Cocora, editorul volumului lansat şi autorul unicului poem dedicat corifeilor sportului românesc, Mircea M. Ionescu. Frumoase cuvinte a adresat și comentatorul sportiv Ilie Dobre.26
24Seara a fost incununată de prezența actriţei Dana Pocea care a prezentat fragmente din poemul olimpic al autorului. Lectura excelentă a fragmentelor în care sunt elogiate prestaţiile din arena mondială şi olimpică ale lui Ilie Năstase şi Ivan Patzaichin, a impresionat, chiar a emoţionat întreaga asistenţă, ca de altfel şi pe cei doi elogiaţi – inegalabilul Ilie şi Ţarul Ivan. Minute în şir cei doi au fost aplaudaţi, după care s-au adresat celor prezenţi la eveniment. A urmat, firesc, sesiunea de autografe, oferite de scriitorul, dramaturgul şi jurnalistul Mircea M. Ionescu, dar nu au scăpat de autografe nici cei doi invitaţi de seamă. Intîlnirea s-a prelungit, la un pahar de vin, cu discuţii numeroase, purtate cu Marii noştri performeri.
Au contribuit la reuşita evenimentului domnii Firiţă Carp, Nicolae Dinescu şi Mihai Grăjdean.

Text şi foto Mădălina Corina Diaconu

Despre Autor

Articole asemanatoare