default-logo

Leana Sima, fosta antrenoare a lotului național de gimnastică, s-a stins din viață

Adaugat pe 12 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

fosta-antrenoare-de-gimnastica-leana-sima-a-fost-sarbatorita-la-cs-petrolulLeana Sima, fosta antrenoare de gimnastică a clubului Petrolul Ploiești, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani.

Leana Sima a antrenat, împreună cu Octavian Belu, lotul de gimnastică al României care a participat la Jocurile Olimpice din 1992, desfășurat la Barcelona. Contribuția antrenoarei a fost deosebit de importantă întrucât la evenimentul respectiv Lavinia Milosovici a obținut două medalii de aur la sărituri și sol și una de bronz la individual compus; România a fost vicecampioană în concursul pe echipe, potrivit hotnews.ro.

Timp de 46 de ani, Leana Sima a antrenat generații întregi de gimnaste care au câștigat medalii la cele mai importante competiții sportive din lume.

Leana Sima și Octavian Belu au colaborat și la clubul Petrolul și la echipa națională a României.

Printre cele mai cunoscute și premiate eleve ale Leanei Sima se numără Elisabeta Turcu- medaliată cu aur la sărituri la Mondialele din Moscova, Celestina Popa- medaliată cu argint olimpic în concursul din Seul, Corina Ungureanu- dublă campioană mondială cu echipa României și multe altele.

Fosta antrenoare s-a retras din activitate în 2005, iar din anul 2013, sala de gimnastică din incinta stadionului „Ilie Oana” din Ploiești îi poartă numele.

 

Despre Autor

Articole asemanatoare