default-logo

MANIFESTĂRI DEDICATE ZILEI INTERNAȚIONALE DE COMEMORARE A VICTIMELOR HOLOCAUSTULUI ȘI COMEMORĂRII VICTIMELOR POGROMULUI DE LA BUCUREȘTI DIN IANUARIE 1941

Adaugat pe 26 Ian 2017
De :
Comentarii oprite

fcerStimați reprezentanți ai presei,

Pe data de 27 ianuarie va avea loc un eveniment comemorativ cu o dublă semnificație: Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului și omagierea celor uciși sau care au avut de suferit în timpul Pogromului de la București, din ianuarie 1941.
Programul începe printr-un moment dedicat personalității fostului Șef Rabin al României din timpul celui de al Doilea Război Mondial, Dr. Alexandru Șafran (1910-2006). După aceea, se va derula simpozionul ”Noi descoperiri istorice – Pogromul din București 1941”. În cadrul evenimentului, care va începe la ora 11:30 la Sinagoga Mare (str. Vasile Adamache Nr. 11, sector 3, București), se va derula și un ceremonial religios iudaic de aducere aminte.
Pe 30 ianuarie, de la ora 13:00, tot la Sinagoga Mare, va fi proiectat documentarul ”Înfruntând rinocerul”, iar publicul va avea ocazia să dialogheze cu regizorul israeliano-canadian Simcha Jacobovici, multilaureat al Premiilor Emmy.
Din acest proiect a făcut parte și spectacolul Teatrului Evreiesc de Stat, ”București 41 Tur Retur”, jucat în 21 și 22 ianuarie.
Organizatori: Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, Comunitatea Evreilor din București, Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, în parteneriat cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România – Elie Wiesel și Teatrul Evreiesc de Stat.

Federația Comunităților Evreiești din România

Despre Autor

Articole asemanatoare