default-logo

”Marea carte cu eroi”, autor Vasile Lupașc – lansare la Timișoara și Târgoviște

”Marea carte cu eroi” – sau istoria povestită altfel copiilor! O publicație inedită prin formatul și conținutul său.

„Momente esențiale din istoriile domnitorilor români sunt prezentate romanțat, pe ‘limba’ și gustul generațiilor noi. Regi și voievozi celebri sau eroi mai puțin cunoscuți care au clădit prin înțelepciunea și vitejia lor România de astăzi se întorc, așa cum se cuvine, în conștiinta copiilor de astăzi.” (Vasile Lupașc)
Lansare: Timișoara – Iulius Mall , joi, 1 iunie 2017, ora 12.00. Târgoviște – Curtea Domnească, luni 5 iunie 2017, ora 12:00.

„Grafica este realizată de un specialist rus și târgovișteanul Cristian Stanciu, în format A3. Conține, în primul volum, 7 povești despre regi, eroi și voievozi care au scris istorie. Un alt lucru inedit pe care îl aduce Marea Carte cu Eroi este un erou român, Tarbos, un prinț dac despre care nu se știu foarte multe lucruri. De asemenea, în finalul poveștilor, sunt inserate câteva lecții de istorie despre domnitorii români, ce pot fi folosite la clasă. Un alt lucru interesant îl reprezintă capitolul Povestea ta, pagini albe, pe care se regăsește doar o imagine din istorie, pe baza căreia elevii vor construi propria lor poveste și o vor trimite autorului, pentru a fi premiați. În finalul cărții, părinții vor regăsi un mic dicționar pentru ei, cu ajutorul căruia le vor putea explica copiilor termenii necunoscuți.” (gazetadambovitei.ro)

„Autorul, Vasile Lupașc, este istoric și scenarist, deopotrivă, de aceea, pe lângă lansarea cărții va avea loc proiecția filmului … cu eroi, joi, 1 iunie, ora 12.00, la Iulius Mall din Timișoara (food cort). Copiilor li s-au pregătit CD-uri cu povestea rostită de marii noștri actori, Marcel Iureș și Mircea Albulescu, dar și alte surprize.” (opiniatimisoarei.ro)

Partener media: Radio România Cultural.

M.C.D.

Despre Autor

Comenteaza

*